Nieuwe ammoniakeisen voor nieuwe stallen in Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben per 1 juli 2015 de eisen voor de uitstoot van ammoniak voor veehouderijstallen aangepast. Landbouw-, natuur-, milieu- en terreinbeherende organisaties hebben samen in het convenant stikstof en Natura2000 afgesproken om regelmatig de emissie-eisen aan te scherpen. De provincie krijgt daarvoor advies van een Commissie van Deskundigen. De aanscherping per 1 juli is afgestemd op de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) maar heeft geen rechtstreeks verband met de beleidsregel die de provincie vannacht heeft afgekondigd.

De Verordening Stikstof en Natura 2000 Noord-Brabant 2013 schrijft voor dat veehouders de best beschikbare stalsystemen toepassen wanneer ze uitbreiden. Dit draagt bij aan het terugdringen van de ammoniakbelasting van de Natura2000 gebieden. Er zijn goede staltechnieken beschikbaar die minder ammoniak uitstoten. In de melkveehouderij is dat bijvoorbeeld een ligboxenstal met roostervloer met bolle rubber toplaag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.