Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen Lintje voor Pieter-Jan en Corry Mesman (De Landyn)

Op het Groene Loper-festival zijn 28 juni weer de jaarlijkse Groene Lintjes uitgereikt. De Lintjes zijn uitgereikt aan Roelie de Regt, Martijn Vis (Rozen en Radijs) en Pieter-Jan en Corry Mesman (biologische zorgboerderij De Landyn). Het was alweer de zesde keer dat inwoners van Haarlemmermeer die iets extra's doen voor het milieu, duurzaamheid of hun eigen leefomgeving in het zonnetje werden gezet door de plaatselijke afdeling van GroenLinks.

De jury kende Pieter-Jan en Corry Mesman van biologische zorgboerderij De Landyn in Zwaanshoek een lintje toe, omdat ze daar niet alleen duurzaam telen, maar zich ook inzetten voor de educatie van kinderen, de begeleiding van zorgmedewerkers en de instructie van burgers die belangstelling hebben voor biologisch telen, onder meer via cursussen. Recent is Pieter-Jan bovendien begonnen met een permacultuur, om bezoekers te tonen hoe de menselijke leefomgeving ecologisch duurzaam en economische stabiel kan worden ingericht. De boerderijwinkel biedt de consument daarnaast louter biologisch verantwoorde producten van eigen grond en - beperkt - van derden.



De winnaars kregen hun lintje uitgereikt uit handen van de lokale GroenLinks-bestuurders Ineke Ebbers en Nel de Jonge. Dat gebeurde op het Groene Loper-Festival, een festival dat zondag 28 juni werd georganiseerd op het Raadhuisplein in Hoofddorp, dat volledig in het teken stond van duurzaam leven.

Klik hier voor meer informatie en hier om naar de website van De Landyn te gaan.
Publicatiedatum: