Groenteveredelaars Bejo en Agrisemen bundelen krachten

Bejo neemt met ingang van 29 juni 2015 branchegenoot Agrisemen over. Hiermee verwerft Bejo een positie in de slaveredeling. Agrisemen ziet door de krachtenbundeling mogelijkheden zijn activiteiten sneller te laten groeien.

Bejo in Warmenhuizen is wereldspeler in de veredeling en productie van zaden voor de vollegrondsgroenteteelt, met een breed assortiment en een sterk ontwikkeld internationaal netwerk. Agrisemen in Breda heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in het marktsegment sla.

Groeiend marktsegment

"Sla is een populaire groente en wereldwijd een belangrijk gewas. Het past heel goed in ons assortiment en het teeltschema van onze klanten. Agrisemen beschikt over veel kennis en heeft een uitstekend genetisch pakket. Daarom zorgt deze samenwerking voor een sterke aanvulling op ons assortiment", stelt John-Pieter Schipper, CEO van Bejo.

Managing Director Jack Burgers van Agrisemen: "Met Bejo als partner krijgen we toegang tot een uitgebreid internationaal verkoop- en distributienetwerk en de modernste research mogelijkheden. Daarmee kunnen we onze groeiambities sneller realiseren. Het was voor ons een bewuste keuze om aansluiting te zoeken bij een Nederlands familiebedrijf, waar we met ons assortiment een welkome aanvulling zouden zijn."


Het overnamemoment met Managing Director Jack Burgers van Agrisemen en John-Pieter Schipper, CEO van Bejo.

Integratie sla-assortiment

Jack Burgers blijft betrokken bij de organisatie en zal de komende twee jaar een belangrijke rol spelen in de integratie van het sla-assortiment in de Bejo-organisatie. De Agrisemen-locatie Breda blijft hierin een volwaardig veredelingsstation, waarin Bejo de komende jaren zal blijven investeren.

Naast sla heeft Agrisemen ook stokbonen, spruiten en spitskool in haar assortiment. Deze producten blijven na de overname onder het bekende Agrisemen merk beschikbaar voor klanten, omdat beide merken een stevige positie in de markt hebben. Met de overname zullen geen banen verloren gaan.

Biologisch

Op de vraag of de overname ook directe gevolgen heeft voor het bio-aanbod geeft Mirjam Both van Bejo het volgende antwoord: "Het assortiment van Agrisemen biedt momenteel geen biologische zaden. Aangezien het binnen het beleid van Bejo past om onze gewassen ook in het biologische segment aan te bieden, zullen we voor het slagewas ook zeker onderzoek en verdere ontwikkeling doen zodat we op termijn ook zaad van goede biologische slarassen kunnen aanbieden."

Agrisemen

Agrisemen is een zelfstandig internationaal opererend Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in veredeling, productie en verkoop van groentezaden. Het assortiment bestaat uit sla, stokbonen, spruitkool en spitskool. De verkoop van groentezaden vindt plaats in een groot aantal landen, via lokale distributeurs. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het bedrijf telt 14 werknemers van wie er 8 werkzaam zijn in de veredeling.

Bejo

Bejo is actief in veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden voor de vollegrondsgroenteteelt. Met een assortiment van circa 50 gewassen en meer dan 1.000 rassen, biedt Bejo een volledig programma voor alle markten en uiteenlopende klimaten. Bejo-zaad vindt zijn weg naar meer dan 100 landen via het wereldwijde netwerk van Bejo-ondernemingen en toegewijde distributeurs. Bejo heeft ruim 1400 medewerkers.

Voor meer informatie: www.bejo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.