Bijzonder theater met maaltijd op 6 biologische boerderijen

Deze zomer kan men iets bijzonders beleven op verschillende boerderijen in het land. Theater Terra Incognita brengt er theater, literatuur, muziek en kookkunst samen in de unieke locatievoorstelling 'Zeyde. Kroniek van een onvervulde liefde'. Het stuk is gebaseerd op de roman 'De vier maaltijden' van Meir Shalev.

Je ziet de voorbereidingen van een Joodse bruiloft in volle gang. Terwijl de kok een feestmaal bereidt en de violiste zich warm speelt, ontvangt de ceremoniemeester al de eerste vroege gasten. Wie gaan er hier trouwen? Wat is er aan voorafgegaan? Tijdens de voorstelling nemen de acteurs de bezoeker mee in de fantastische vertelling van het onsterfelijke jongetje Zeyde, zoon van drie vaders. Het wachten staat centraal in dit verhaal; wachten op levensvervulling, op de grote liefde, op de bruid… Het zou geen theater zijn als niet alles anders blijkt dan gedacht. Maar in voor- of tegenspoed: Het leven moet gevierd worden.Alle zintuigen komen aan bod op de prachtige boerderijen, die nog volop in bedrijf zijn. Vervuld van liefde en verwarring, met fantastische beelden en klanken, vol vragen en... met heerlijke gerechten in het geheugen én buik, keert men terug in de dagelijkse realiteit.

Theatermaker Marius Gosschalk speelt in deze voorstelling samen met sterkok Bas Sloot en improvisatie-klezmer- en jazzvioliste Tessa Zoutendijk/Myrthe van de Weetering. De regie is van Harm Ydo Hilberdink.

De voorstelling staat komend weekend 4 en 5 juli op Boerderij De Wolfskuil in De Steeg (op landgoed Middachten). Aanvang 17:00 uur.

Later is het nog te beleven op De Stadshoeve in Amsterdam-Noord (30 augustus), Hoeve Ackerdijk bij Delft (12 september) en De Koningshoeve in Spaarnwoude (26 september) De aanvangstijden in de namiddag verschillen, afhankelijk van de eventuele melktijd.

Voor meer informatie: www.theater-terra-incognita.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven