Andere finalisten: Smakelijker, Leidse Grond en La Bitterballeri

Raw Patisserie wint Eureka!

Dinsdag 23 juni heeft de finale plaatsgevonden van de Eureka! ondernemerswedstrijd, georganiseerd door DZB Leiden. Uit de vier finalisten heeft de jury Raw Patisserie uitgeroepen tot winnaar van deze avond met het idee voor rauwe chocoladebonbons, te produceren door DZB Leiden.

De Eureka! wedstrijd biedt ondernemers de mogelijkheid om hun plannen en ideeën te verwezenlijken met een startkapitaal van 10.000 euro en de diensten van DZB. De vier finalisten pitchten hun plan voor jury en publiek, waarna een beoordeling volgde op economische haalbaarheid en de inzet van werkzoekenden.

De deelnemers hadden zich goed voorbereid en presenteerden met groot enthousiasme hun plannen. 'Raw Patisserie' van Shemara Pijpers, Teun van Henten en Selma Piric willen de productie van hun rauwe chocoladebonbons laten uitvoeren door DZB en met 'Smakelijker' willen Corjan Bast & Jan Arie de Graaf dagverse maaltijden van biologische streekproducten verkopen en banen creëren voor bezorgers en horecamedewerkers. Het plan 'Leidse Grond' van Rob Broersma en Jordi van der Geest behelst het idee van een zelfvoorzienende stadsboerderij waar werk is voor koeriers, tuinmannen, koks en horecamedewerkers. Het plan 'La Bitterballeri' van Michelle Iestra levert werk op voor productiemedewerkers die ambachtelijke en biologische gelegenheidsbitterballen gaan maken.


De trotse winnaars van links naar rechts: Teun van Henten, Shemara Pijpers en Selma Piric.

Voor de jury was het geen gemakkelijke opgave een winnaar te kiezen. Bas van Drooge, voorzitter van de jury: "Complimenten aan de finalisten, want de plannen waren echt fantastisch, vernieuwend en goed doordacht. Het was erg lastig een keuze te maken. Uiteindelijk is gekozen voor Raw Patisserie. Hun product is heel mooi! Het concept is doordacht eenvoudig! De plannen zijn zeer haalbaar." Bas: "Ik vond het geweldig te zien hoeveel ideeën deze ondernemers hebben. Deze avond heeft zoveel energie gegeven. DZB gaat niet alleen Raw Patisserie helpen met zijn bedrijfsstart, maar ook de andere finalisten. Als deze ondernemers met ons succesvol zijn, komen daarmee hopelijk veel mensen met een beperking en andere werkzoekenden aan een mooie baan."

De drie juryleden beoordeelden ieder vanuit hun eigen expertise de plannen. Pietia Laarhoven van TeekensKarstens is als bestuurslid van het Leids Startersfonds betrokken bij het opstarten van ondernemingen. Ondernemer in het gezelschap Henk Jan Beltman is directeur van Tony's Chocolonely. Vanuit zijn rol als directeur van DZB beoordeelde Bas van Drooge de plannen op de samenwerking met DZB en het bieden van werkgelegenheid.

De Eurekawedstrijd is in het leven geroepen om (startende) ondernemers hulp te bieden bij het verwezenlijken van hun plannen en waarbij werkzoekenden en mensen met een beperking aan een baan geholpen worden. DZB profileert zich de laatste jaren steeds meer als een onderneming die het bedrijfsleven bij de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil betrekken.

Voor meer informatie: www.dzb.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.