Dinsdag 23 juni heeft de finale plaatsgevonden van de Eureka! ondernemerswedstrijd, georganiseerd door DZB Leiden. Uit de vier finalisten heeft de jury Raw Patisserie uitgeroepen tot winnaar van deze avond met het idee voor rauwe chocoladebonbons, te produceren door DZB Leiden.
De Eureka! wedstrijd biedt ondernemers de mogelijkheid om hun plannen en ideeën te verwezenlijken met een startkapitaal van 10.000 euro en de diensten van DZB. De vier finalisten pitchten hun plan voor jury en publiek, waarna een beoordeling volgde op economische haalbaarheid en de inzet van werkzoekenden.
De deelnemers hadden zich goed voorbereid en presenteerden met groot enthousiasme hun plannen. 'Raw Patisserie' van Shemara Pijpers, Teun van Henten en Selma Piric willen de productie van hun rauwe chocoladebonbons laten uitvoeren door DZB en met 'Smakelijker' willen Corjan Bast & Jan Arie de Graaf dagverse maaltijden van biologische streekproducten verkopen en banen creëren voor bezorgers en horecamedewerkers. Het plan 'Leidse Grond' van Rob Broersma en Jordi van der Geest behelst het idee van een zelfvoorzienende stadsboerderij waar werk is voor koeriers, tuinmannen, koks en horecamedewerkers. Het plan 'La Bitterballeri' van Michelle Iestra levert werk op voor productiemedewerkers die ambachtelijke en biologische gelegenheidsbitterballen gaan maken.
De trotse winnaars van links naar rechts: Teun van Henten, Shemara Pijpers en Selma Piric.
Voor de jury was het geen gemakkelijke opgave een winnaar te kiezen. Bas van Drooge, voorzitter van de jury: "Complimenten aan de finalisten, want de plannen waren echt fantastisch, vernieuwend en goed doordacht. Het was erg lastig een keuze te maken. Uiteindelijk is gekozen voor Raw Patisserie. Hun product is heel mooi! Het concept is doordacht eenvoudig! De plannen zijn zeer haalbaar." Bas: "Ik vond het geweldig te zien hoeveel ideeën deze ondernemers hebben. Deze avond heeft zoveel energie gegeven. DZB gaat niet alleen Raw Patisserie helpen met zijn bedrijfsstart, maar ook de andere finalisten. Als deze ondernemers met ons succesvol zijn, komen daarmee hopelijk veel mensen met een beperking en andere werkzoekenden aan een mooie baan."
De drie juryleden beoordeelden ieder vanuit hun eigen expertise de plannen. Pietia Laarhoven van TeekensKarstens is als bestuurslid van het Leids Startersfonds betrokken bij het opstarten van ondernemingen. Ondernemer in het gezelschap Henk Jan Beltman is directeur van Tony's Chocolonely. Vanuit zijn rol als directeur van DZB beoordeelde Bas van Drooge de plannen op de samenwerking met DZB en het bieden van werkgelegenheid.
De Eurekawedstrijd is in het leven geroepen om (startende) ondernemers hulp te bieden bij het verwezenlijken van hun plannen en waarbij werkzoekenden en mensen met een beperking aan een baan geholpen worden. DZB profileert zich de laatste jaren steeds meer als een onderneming die het bedrijfsleven bij de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil betrekken.
Voor meer informatie: www.dzb.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- "Minder produceren en een beter inkomen, welke boer wil dat nu niet?"
- "Leg biologische producten bij elkaar voor 60% meer omzet"
- Renaat Devreese: "Als mijn weiland beschermd gebied wordt, valt alles in duigen"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Andere finalisten: Smakelijker, Leidse Grond en La Bitterballeri
Raw Patisserie wint Eureka!
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-30 Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- 2022-06-30 Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken
- 2022-06-29 Nieuw laboratorium TLR op Dutch Fresh Port geopend
- 2022-06-24 Bezoekersaantallen Floriade blijven sterk achter
- 2022-06-24 De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- 2022-06-23 Vogelaar Vredehof mag na aanpassingen uitbreidingen
- 2022-06-22 Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta bij de start hoogseizoen Belgisch zachtfruit
- 2022-06-22 Uit de oude doos: Boerenprotest
- 2022-06-21 Officiële opening Agro Duiveland
- 2022-06-17 Veertigjarig jubileum voor de grootste internationale bio-vereniging Naturland
- 2022-06-17 "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- 2022-06-16 Spack produceert eigen bio-kokosolie in Vietnam
- 2022-06-15 Jürn Sanders is de nieuwe voorzitter van FiBL Europe
- 2022-06-14 Zweeds bio-keurmerk ontwikkelt nieuwe doelstellingen
- 2022-06-13 Zonnepanelen op Odin-DC in Marum
- 2022-06-10 Utrechtse start-up LOOS wil opschalen
- 2022-06-09 Raad van bestuur VLAM herbenoemd
- 2022-06-08 TerraSana introduceert nieuw en herkenbaar design voor ruim 400 producten
- 2022-06-03 WUR neemt afscheid van bestuursvoorzitter Louise O. Fresco
- 2022-06-02 Louise Luttikholt stopt als directeur van IFOAM - Organics International