Duurzame betonnen fietspadelementen met zonne-energie

Het Spaanse OTEM2000 en Nederlandse Easypath brengen duurzame prefab betonnen fietspadelementen met geïntegreerde zonne-energiepanelen op de markt: het ZonneFietspad. De Spaans-Nederlandse partners hebben zich tot doel gesteld actief een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van fietspadinfrastructuren in de breedste zin van het woord. De eerste ZonneFietspaden worden op korte termijn gerealiseerd.

Niet alleen draagt de innovatie bij aan een positievere beleving en gezondere leefomgeving van het binnenstedelijk gebied. Tevens is de integratie van intelligentie in het kader van veiligheid mogelijk en levert het fietspad energie aan de directe omgeving. De energie die het fietspad opbrengt, zal gebruikt worden om omliggende gebouwen, woningen, openbare ruimten en straatverlichting en signalering van stroom te voorzien.ZonneFietspad

De link die de partijen gevonden hebben zit hem in de basis. OTEM 2000 levert het DIN-gecertificeerde Solar BikePath. Een elementenprincipe dat voldoet aan de stroefheid voor fiets- en wandelpaden. Zij zochten een partij die een beproefde prefab betonnen basis kon bieden. Easypath vormt het antwoord op deze vraag, zeker omdat door onderlinge koppeling een hoogwaardig fietscomfort gewaarborgd is.

Job van Roekel, directeur Easypath: "We zijn blij dat we elkaar op het juiste moment ontmoet hebben. Wij waren op zoek naar een partij die ons verder kon brengen als het om de integratie van zonne-energie gaat en andersom stond OTEM 2000 op het punt om zelf prefab elementen te ontwikkelen, terwijl wij dat wiel al voor hun hadden uitgevonden. Je kunt eigenlijk zeggen 1+1=3."

Duurzame energierijke straatverharding heeft de toekomst

Naast OTEM 2000 is ook Energy Floors, met wie het Spaanse bedrijf al een samenwerkingsverband heeft, bij de samenwerking betrokken. Alle drie de partijen hebben een zelfde doel: innovatieve technologieën en duurzame en groene oplossingen creëren voor een gezondere leefomgeving, de transformatie naar duurzame steden en zorg voor een schoon milieu. Om dit verder te bevorderen, gaan partijen gezamenlijk aan de slag op weg naar nieuwe innovatieve co-creaties.

Voor meer informatie: www.easypath.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.