
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
28 juni - Dag van de Smaakmakers in Vlaanderen
Sommige Smaakmakers vragen om vooraf te reserveren. Meer informatie: www.dagvandesmaakmakers.be.
Tot de Smaakmakers behoren ook diverse biologische bedrijven:
The Bio Veggie Company, Temse
The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot. En dat niet alleen voor de vanzelfsprekende afzetmarkt van vegetariërs, maar ook de reguliere consument die een gezondere levensstijl verlangt. De ganse dag word je rondgeleid in deze industriële omgeving. Om 11:00 uur en om 14:00 uur. ontdek je het productieproces in werking.
Brouwerij Jessenhofke, Hasselt
In 2006 vloeide er in de Jessenhofstraat in het vredige Kuringen voor het eerst biologisch bier uit de brouwketels. Sinds 2014 zet brouwerij Jessenhofke zijn activiteiten verder in de Simpernelstraat. De keuze voor bio is bewust en zuiver ideologisch. Gert en Christel delen de passie voor vakmanschap en pure smaken. Gemaakt met respect voor mens, dier en Moeder Natuur. Zondag kan je brouwerij Jessenhofke op een interactieve manier ontdekken.
Seitanmakerij Maya, Hasselt
Maya is een kleinschalig bedrijf dat eerlijke, gezonde en smakelijke alternatieven maakt voor vlees. Met 100% plantaardige ingrediënten worden seitan, tempeh en tofu gemaakt. Alle ingrediënten dragen bovendien het bio-label. Sommige ingrediënten dragen ook een eco-social label, eerlijke handel dus. De producten worden gemaakt met veel liefde en vakmanschap, met aandacht voor smaak en kwaliteit. Resultaat: een verrukkelijk eindproduct dat vegetariërs, veganisten en zelfs carnivoren bekoort! Zondag worden kookworkshops met verschillende Maya producten gehouden. Nieuw in het gamma: de (vegetarische) worst van Jeroen Meus.
Voor meer informatie: +32 472511528, info@dagvandesmaakmakers.be, www.dagvandesmaakmakers.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs
- 2023-05-23 NAJK organiseert workshop voor meerwaarde creëren op het agrarisch bedrijf met een neventak
- 2023-05-22 Online startersuurtje: 25 mei om 19:30 uur
- 2023-05-19 29 mei Open Dag bij De Hommelhoeve in Empe
- 2023-05-19 De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment
- 2023-05-17 Carbon Credits maken landbouwtransitie in Egypte mogelijk, kan dat ook in Nederland?
- 2023-05-17 John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- 2023-05-16 Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie
- 2023-05-16 Sustainable Foods Summit over natuurvriendelijke voedingsmiddelen: 15 en 16 juni
- 2023-05-16 Twee bio-melkveebedrijven doen mee aan Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-16 Workshop 'Indrukwekkende Sojaboon': 13 juni 2023
- 2023-05-16 Voorjaarseditie Biovelddag op Proefbedrijf Biologisch Landbouw van Inagro: 28 juni
- 2023-05-12 Natexpo Awards: twee nieuwe categorieën
- 2023-05-11 Biologische molen doet mee aan Nationale Molendag op 13 mei
- 2023-05-10 Boekpresentatie Michiel Rietveld: 12 mei
- 2023-05-10 Organic Food Conference 2023: 22 en 23 mei in Sansepolcro (Italië)