28 juni - Dag van de Smaakmakers in Vlaanderen

Op zondag 28 juni 2015 vindt voor het eerst de Dag van de Smaakmakers plaats. Dan zetten producenten van lokaal lekkers in Vlaanderen hun deuren wagenwijd open voor bezoekers. Men kan kennis maken met hun specialiteiten, de velden ontdekken waar ze telen, het productieproces aan den lijve zien en beleven, ook kan men de heerlijkste dranken en spijzen ruiken en proeven. Bezoekers kunnen meer dan 300 producten ontdekken bij 24 lokale producenten verspreid in Vlaanderen.

Sommige Smaakmakers vragen om vooraf te reserveren. Meer informatie: www.dagvandesmaakmakers.be.Tot de Smaakmakers behoren ook diverse biologische bedrijven:

The Bio Veggie Company, Temse
The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot. En dat niet alleen voor de vanzelfsprekende afzetmarkt van vegetariërs, maar ook de reguliere consument die een gezondere levensstijl verlangt. De ganse dag word je rondgeleid in deze industriële omgeving. Om 11:00 uur en om 14:00 uur. ontdek je het productieproces in werking.

Brouwerij Jessenhofke, Hasselt
In 2006 vloeide er in de Jessenhofstraat in het vredige Kuringen voor het eerst biologisch bier uit de brouwketels. Sinds 2014 zet brouwerij Jessenhofke zijn activiteiten verder in de Simpernelstraat. De keuze voor bio is bewust en zuiver ideologisch. Gert en Christel delen de passie voor vakmanschap en pure smaken. Gemaakt met respect voor mens, dier en Moeder Natuur. Zondag kan je brouwerij Jessenhofke op een interactieve manier ontdekken.

Seitanmakerij Maya, Hasselt
Maya is een kleinschalig bedrijf dat eerlijke, gezonde en smakelijke alternatieven maakt voor vlees. Met 100% plantaardige ingrediënten worden seitan, tempeh en tofu gemaakt. Alle ingrediënten dragen bovendien het bio-label. Sommige ingrediënten dragen ook een eco-social label, eerlijke handel dus. De producten worden gemaakt met veel liefde en vakmanschap, met aandacht voor smaak en kwaliteit. Resultaat: een verrukkelijk eindproduct dat vegetariërs, veganisten en zelfs carnivoren bekoort! Zondag worden kookworkshops met verschillende Maya producten gehouden. Nieuw in het gamma: de (vegetarische) worst van Jeroen Meus.

Voor meer informatie: +32 472511528, info@dagvandesmaakmakers.be, www.dagvandesmaakmakers.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.