Fotoreportage - Meer bezoekers dan 'september-editie'

Bijkletsen tijdens gezamenlijke maaltijd op Biologische Velddag

Tholen - De Biologische Velddag werd dit keer weer in juni gehouden. Een goede zet, zo blijkt na afloop. De Biologische Velddag trok woensdag 24 juni namelijk meer dan 500 bezoekers, terwijl dit aantal in 2014 op zo'n 375 bleef steken. De dag viel toen met 4 september midden in het oogstseizoen. Voor het eerst werd de Velddag ook afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. "Dit was erg geslaagd. Deze opzet maakte dat de bezoekers wat langer bleven hangen. We zijn erg tevreden over het verloop van de dag. Deze nieuwe opzet kan wat ons betreft dan ook zeker verder uitgebouwd worden", vertelt Geertje Schlaman van het Centrum Biologische Landbouw.

Biojournaal maakte een uitgebreide fotoreportage van de Biologische Velddag. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Geertje geeft aan dat zo'n 120 mensen genoten hebben van de maaltijd aan het eind van de Velddag. "We wilden hiermee een bourgondisch elementje in de Velddag verwerken, waardoor de bezoekers ook lekker konden bijkletsen. Al met al kijken we met een goed gevoel terug op de dag. Zo hadden we ook super veel geluk met het weer."

Ze merkte dat de handelsorganisatie dit keer ook beter vertegenwoordigd waren op de Velddag. "Ook was het symposium van Agrifirm een goed begin van de dag. Zij hielden dit symposium over ruwvoerteelt en benutting speciaal voor veehouders. Hier kwamen ook heel veel bezoekers uit Zuid-Nederland op af. Er liepen ook wat Belgische collega's rond. Zij brengen ieder jaar een bezoek aan de Velddag."In tegenstelling tot andere jaren vielen er dit keer niet veel rijdende tractoren te bewonderen. Zo ging de demonstratie van de machines in het veld niet door. Het veld was hiervoor te nat, in de dagen voorafgaand aan de Velddag was namelijk zo'n 45 millimeter aan regen gevallen. Wel kon men uiteraard bij diverse adviseurs en de bedrijven terecht voor meer informatie.

Centrum Biologische Landbouw, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm en DLV organiseren de Biologische Velddag in 2015 in nauwe samenwerking met de sector. Proefvelden en demonstraties, veldpresentaties en workshops zijn het decor. Dit keer is de dag dus voor het eerst afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: Geertje Schlaman, www.biologischevelddag.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.