Felix Prinz zu Löwenstein (BÖLW):

"Bio levert de veiligste levensmiddelen"

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg presenteerde onlangs de resultaten van de nieuwste 'Öko-Monitoring', een controleprogramma dat biologische levensmiddelen onderzoekt op gewenste en ongewenste inhoudsstoffen en de waarde van deze producten vergelijkt met die van conventioneel geproduceerde levensmiddelen. Felix Prinz zu Löwenstein, de voorzitter van de 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW):

"De nieuwe testresultaten van de Öko-Monitoring Baden-Württemberg tonen dit jaar opnieuw dat biologische levensmiddelen de veiligste op de markt zijn. Omdat biologische telers geen gebruik maken van synthetische gewasbeschermingsmiddelen, zijn biologische levensmiddelen bijna helemaal vrij van verontreinigingen met deze middelen. Bijzonder duidelijk was het verschil bij groenten: biologische groenten zijn gemiddeld 320 keer minder met gewasbeschermingsmiddelen belast dan conventionele producten.

De resultaten bewijzen opnieuw dat de betrouwbare, procesgeoriënteerde bio-controle de consumenten de grootste zekerheid biedt. Het milieuvriendelijke teeltproces, waarbij de biologische telers inzetten op vruchtwisseling, veelsoortigheid en ecologische gewasbescherming, leidt tot een hoge bio-kwaliteit bij het eindproduct.

Ook al trof men op bijna alle biologische producten geen resten van synthetische gewasbeschermingsmiddelen aan, er kan niet worden uitgesloten dat er resten van gewasbeschermingsmiddelen op biologische producten terecht komen. Want zolang het grootste deel van de landbouw wel gebruik maakt van deze middelen, bevinden resten van gewasbeschermingsmiddelen zich in ons gehele milieu."

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven