Bio, ook op de Gentse Feesten kan men er niet omheen

Bezoekers van de Gentse Feesten zullen het geweten hebben: je kan niet om bio heen. Want van 17 tot 26 juli kleurt het Luisterplein helemaal bio, aangevuld met een vijfdaags programma op het circus- en straattheaterfestival MiramirO. Bio-drankjes, bio-hapjes, bio-brooddozen voor de kinderpicknick… en een speciaal hiervoor ontworpen logo om alle acties herkenbaar te maken. VLAM krijgt voor deze acties Europese en Vlaamse subsidies.Van 1 naar 10

Dat het succesvolle Biofestival van vorig jaar een vervolg zou krijgen, daar waren de biosector van VLAM en de organisator van de Gentse Feesten snel van overtuigd. En het zou niet zomaar een tweede editie worden. Terwijl het bioprogramma vorig jaar slechts één dag duurde, wordt de bezoeker dit jaar getrakteerd op een tiendaags programma. De bio-sector van VLAM sponsort dit jaar immers gedurende tien dagen het Luisterplein en nieuw op de bio-agenda van dit jaar is ook het circus- en straattheaterfestival MiramirO. Door een gevarieerd aanbod bio-producten tot bij de festivalgangers te brengen, wil VLAM de drempel naar biologische producten verlagen. Naast de aanwezigheid op het festival zelf, komt biologisch ook ruim aan bod in alle communicatie. Met advertenties, artikels, postkaartjes, affiches, berichten in de pers en op sociale media. Telkens komt ook het nieuwe logo mooi in beeld, waarbij de tekst 'Feesten met bio – Je kan er niet meer omheen' omringd wordt door een ruim assortiment van meer dan dertig bio-producten.Het Luisterplein

2.000 à 3.000 bezoekers komen dagelijks genieten van een streepje kwalitatieve muziek op het Laurentplein, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Luisterplein'. Dit gebeurt in een duurzame, aangename en comfortabele omgeving waar de biologische sector zich meteen thuis voelt. Daarom is ook de catering helemaal in een bio-jasje gestoken. In houten chalets kunnen bezoekers hun honger stillen met bio-broodjes of bio-tapas en er een bio-drankje bij kiezen. Dagelijks is er ook een kinderpicknick voorzien, die aansluit bij de familievoorstelling op het plein. De broodjes voor de kinderen worden dan in een vrolijke bio-brooddoos aangeboden.

MiramirO

Van 17 tot 21 juli strijkt de biologische sector ook neer op het jaarlijkse internationale straattheaterfestival MiramirO. Opnieuw streeft dit festival naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Bio-producten zijn er dan ook helemaal op hun plaats op de drankenkaart. VLAM sponsort dit festival en in ruil wordt het bio-logo in alle communicatie vermeld.

Voor meer informatie: www.gentsefeesten.gent

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.