Het brein in je buik

De bacteriën in je ingewanden bepalen mede hoe oud je wordt, hoe je hormoonhuishouding eraan toe is, hoe je huid eruit ziet en wat je gewicht is. Hoe vatbaar ben je voor allergieën, hoe gevoelig is je weerstand? In je buik wordt ongelooflijk veel bepaald! De wetenschappers Justin en Erica Sonnenburg, houden zich al jaren bezig met dit onderwerp. In hun boek Het brein in je buik delen zij hun kennis en de meeste recente wetenschappelijke informatie op een uiterst toegankelijke manier, inclusief recepten en een menuplan. Het boek ligt vanaf nu in de winkel.

De minuscule organismen die in onze darmen leven, zijn altijd een onderbelicht deel van ons lichaam geweest. Maar recente studies tonen aan hoe groot de invloed ervan is en hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met deze bacteriën.Onze Westerse leefstijl brengt onze darmbacteriën in gevaar. Door de juiste voeding en levensstijl is het mogelijk om weer balans te brengen in je lichaam en ingewanden. Hierdoor zul je je energieker voelen en gezonder blijven. Van levensbelang dus. Dat laten Justin en Erica op een begrijpelijke manier zien in Het brein in je buik. Bovendien staat het boek vol praktische tips die je zelf toe kunt passen om je gezondheid te verbeteren.

Waarom hebben we tegenwoordig veel meer last van astma en allergieën dan vroeger? En waar komt die hausse aan glutenintolerantie vandaan? Dit boek geeft een onderbouwd antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen over onze gezondheid.

Justin Sonnenburg behaalde zijn PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Na zijn studie specialiseerde hij zich in de werking van microben in de ingewanden. Momenteel is hij werkzaam als professor in de microbiologie en immunologie aan de universiteit van Stanford. Hij heeft vele publicaties en bekroningen op zijn naam staan.

Erica Sonnenburg behaalde eveneens haar PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Vooraanstaande medische tijdschriften publiceerden haar artikelen. Tegenwoordig werkt zij als senior onderzoeker in de microbiologie en immunologie aan Stanford, waar zij zich vooral bezig houdt met de rol van voeding op de spijsverteringsmicroben.

Het brein in je buik ligt vanaf nu in de winkel.

Het brein in je buik | Justin & Erica Sonnenburg | ISBN: 97890OO340965 | 19,99 euro | Uitgeverij Unieboek |Het Spectrum | Nu te koop

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.