ECOkoeriers gestart in Mechelen

In Mechelen zijn woensdag 17 juni de ECOkoeriers gestart. Deze fietskoeriers promoten de stadsdistributie op een duurzame manier, doordat ze de mobiliteit ontlasten en het milieu sparen. Duurzame stadsdistributie werd onderzocht door het KRACHT-project van de vzw ConnAct, dat resulteerde in de oprichting van een cityHUB bij het logistiek bedrijf ODTH.

Over ECOkoeriers

ECOkoeriers Mechelen is een open samenwerkingsplatform tussen verschillende partners met als doel een ecologisch alternief te bieden voor gemotoriseerde leveringen, binnen een economisch rendabel model.

Door de krachten te bundelen, willen de organisatie het volume en de efficiëntie creëren om dit samenwerkingsmodel levensvatbaar te maken en te verduurzamen.

Onder de verzamelnaam 'ECOkoeriers Mechelen’ bieden verschillende partners voortaan samen hun diensten aan:
  • Bubble Post, ook al actief in negen andere Vlaamse steden, biedt een totaaloplossing voor de stedelijke distributie. Het bedrijf focust zich in Mechelen ook op de first- en lastmile in de stadskernen. Zo zijn ze complementair met de lokale fietskoeriers.
  • IV-event, een start-up die de coördinatie van de ECOkoeriers voor zijn rekening neemt en zelf een fietskoerier opleidt en tewerkstelt.
  • ODTH, een logistiek bedrijf met draaischijf aan de stadsrand, van waaruit de pakketjes gebundeld en verzonden worden.

Om zowel operationeel als financieel rendabel te zijn, komen deze fietskoeriers als één merk naar buiten: de ECOkoeriers. Samen zullen ze promotie voeren, klanten werven en binnenkomende orders onderling verdelen.

Voor meer informatie: www.ecokoeriers.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.