CBS: 1% meer natuurvoedingswinkels vergeleken met 2007

Het aantal gespecialiseerde viswinkels in sinds 2007 met 25 procent toegenomen. Waren er in 2007 nog 650 viswinkels in Nederland, in 2014 was dit aantal gestegen tot 815. Een kwart van de viswinkels is in Noord-Holland gevestigd. Flevoland heeft met 15 viswinkels de minste visboeren. Dat maakt CBS bekend.

Naar aantal inwoners heeft Zeeland de meeste viswinkels: per 11.000 inwoners is er in Zeeland 1 speciaalzaak waar je een visje kunt halen. Limburg heeft met 37.000 inwoners per viswinkel de laagste concentratie.

Ook andere speciaalzaken die voeding verkochten groeiden tussen 2007 en 2014. Opmerkelijk is de groei van 20 procent van het aantal winkels dat buitenlandse voedingsmiddelen verkoopt. Ook het aantal kaasspeciaalzaken groeide, met 9 procent.

Niet alle speciaalzaken lieten een plus zien. Forse dalingen deden zich voor bij de groentewinkels (-23 procent), slagers (-17 procent) en de poeliers (-14 procent). Het aantal natuurvoedingswinkels nam met slechts 1 procent toe:

Ontwikkeling aantal voedselspeciaalzaken 2007-2014Bron: Statline

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.