"Naar 1 miljoen natuurlijke bloembollen in Duitsland"

Crowdfunding Natural Bulbs binnen 24 uur succesvol

Afgelopen zaterdag 20 juni lanceerde Natural Bulbs een crowdfundingcampagne op Oneplanetcrowd welke binnen 1 dag door het doelbedrag heen schoot. Daarmee gaat het project door. Binnen 27 uur stond de teller op ruim 15.000 euro.

Ondernemer Robert Heemskerk legt uit wat hij hiermee wil bereiken: "Biologische bloembollen zijn al vroeg in het voorjaar goed voor de bijen en dat blije lentegevoel. Samen met jou willen we de teelt zo duurzaam mogelijk maken en laten graag Natural Bulbs bloeien door heel Europa. Om echt het verschil te maken gaan we met jouw support in Duitsland nog dit jaar de groei naar 1 miljoen natuurlijke bloembollen maken."Waarom biologische bloembollen? "In de traditionele intensieve bollenteelt wordt nog veel met bestrijdingsmiddelen en kunstmest gewerkt. Gevolg: bijensterfte, gezondheidsklachten bij mensen en een bodem die steeds verder uitgeput raakt, wat weer de kans op ziektes en plagen vergroot. Bijzonder jammer. Juist omdat er wel degelijk goede alternatieven bestaan. Een aantal kwekers werkt al met duurzame teelt methodes met als uitgangspunt een gezonde bodem. De 'Natural Bulbs' zijn sterker omdat we ze in de teelt langzamer laten groeien en daardoor beter bestand zijn tegen ziektes. Want als wij goed zorgen voor de bodem, zorgt de bodem goed voor ons. En voor de generaties na ons..."


Robert Heemskerk.

Waarom Duitsland? "In Duitsland is de binnenlandse consumptie maar liefst 7x groter dan die in Nederland. Bovendien is de Duitse consument veel meer dan de Nederlander gericht op het aanschaffen van duurzame producten."

Waaraan wordt het geld besteed? "We starten met de Duitse webshop, de voorraden en de voorbereiding van de marktbenadering in Duitsland. Hoe meer er geïnvesteerd wordt, hoe groter het bereik van de voorlichtingscampagne. Zo is het streefbedrag 30.000 euro."Wat kan de funder ontvangen voor zijn bijdrage? "Op dit moment krijg je voor je deelname waardebonnen met extra tegoed op de webshop. Bij geselecteerde pakketten krijg je behalve bollen voor jezelf, ook nog een cadeaupakket voor goede vrienden. Alle leningen zijn al volgeschreven, dus kijk bij de voorverkoop om nog mee te doen."

Voor meer informatie: www.oneplanetcrowd.com en www.naturalbulbs.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.