"Denken al aan meerdere andere boerderijen"

Fotoreportage 'Ekoplaza on tour bij de boer'

Tholen - De eerste editie van 'Ekoplaza on tour bij de boer' vond het afgelopen weekend plaats bij Hoeve Biesland in Delfgauw. Diverse Ekoplaza-leveranciers presenteerden hun producten in de stallen van de biologisch-dynamische melkveehouderij. Het weer werkte niet mee, maar dit mocht de pret niet drukken voor de leveranciers. De meeste kraampjes stonden namelijk droog opgesteld in de stallen. "De eerste editie van 'de tour' is ons erg goed bevallen. Het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar", reageert Hans van Mierlo namens Ekoplaza.

Biojournaal bracht een bezoek aan Ekoplaza on tour bij de boer. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Hij geeft aan dat de deelnemende ondernemers erg enthousiast reageerden. "Ekoplaza on tour bij de boer blijkt een goede manier om consumenten en producenten bij elkaar te brengen. Consumenten kunnen rechtstreeks hun vragen stellen aan de producent en voor onze leveranciers is het een mooie manier om met consumenten in aanraking te komen. Het weer viel tegen, daardoor waren de terrasjes wat minder goed gevuld. Wel was het hierdoor extra druk bij de leveranciers. Ze vonden het ontzettend leuk en waardeerden het vooral dat ze goede gesprekken konden hebben met de consumenten."

Hans gaf eerder al aan dat 'Ekoplaza on tour bij de boer' voor herhaling vatbaar is. "We zitten aan meerdere andere boerderijen in het land te denken om daar ook een dergelijk evenement te laten plaatsvinden. Dit zou wat ons betreft later dit jaar al kunnen." 'Ekoplaza on tour bij de boer' staat volgens hem los van Lekker naar de Boer. "Deze eerste editie vond toevallig tegelijk plaats met Lekker naar de Boer, maar diende vooral als aanvulling op de open dag van Hoeve Biesland, die afgelopen vrijdag 19 juni gehouden is."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.Bezoekers konden uiteraard ook een kijkje nemen in de nieuwe 'koeientuin' van de boerderij. Met de opening van deze nieuwe stal ging een grote wens van BD-boer Jan Duijndam in vervulling. Linda Duijndam (dochter van Jan) vertelt dat ook zij het als een heel leuk evenement hebben ervaren. "Het begon wat rustiger door de regen, maar daarna werd het toch aardig druk. We schatten dat er toch een paar duizend mensen op af zijn gekomen."

Vanwege de inbreng van Ekoplaza kwam er volgens Linda een breder publiek naar Hoeve Biesland. "Vergeleken met bijvoorbeeld de Bieslandse dagen hebben we heel veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. Zij wilden van alles weten, onder meer over de gesloten kringloop en onze hulpboeren. Ook kregen we erg goede reacties op de nieuwe schuur."Linda vertelt dat ze veel vragen kreeg over het feit dat de koeien vaak in de stal stonden. "Lely was aanwezig en toonde de hele dag door hoe de robot werkt. De koeien herkennen het 'voeralarm' nu al en kwamen dus steeds terug naar de stal om van het verse voer te komen eten. Normaal rijdt de robot niet overdag."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: hvmierlo@udea.nl, www.ekoplaza.nl, www.hoevebiesland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.