Samenwerking met Bio-Planet en bio-boeren

Enkel overschotten in Antwerps restaurant Rekub

In Antwerpen opent 3 juli het allereerste Belgische restaurant dat alleen met overschotten werkt. Rekub is een pop-up restaurant in het Felix Pakhuis waar gekookt wordt met voedsel dat in de supermarkt of bij de lokale (bio)boeren niet verkocht werd en anders weggegooid zou worden. De chefs van Witlov werken met de oogst van de dag, en steken daarmee een heerlijk driegangenmenu in elkaar. Er is telkens de keuze tussen vlees/vis of vegetarisch. Ze werken samen met lokale bio-boeren, Bio-Planet, Albert Heijn, et cetera.

Het doel van Rekub is om verspilling tegen te gaan en te laten zien dat het anders kan. Wereldwijd wordt een derde van het geproduceerde voedsel gewoon weggegooid, voedseloverschotten waar niets mis mee is en waarmee je overheerlijke gerechten op tafel kunt toveren. Rekub zal elke vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus geopend zijn.

Voor meer informatie: www.rekub.be
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.