
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
"Zien sterke groei in vraag naar biologische varkensvlees"
Vion Food investeert 4 miljoen euro in vestiging Groenlo
Frans Stortelder, Chief Operating Officer Pork Vion Food: "Door deze investering in onze productielocatie in Groenlo zullen we beter in staat zijn efficiënter en flexibeler te gaan werken. Dit zal onze focus op het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens ten goede komen. We zien een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees en ook de afzet van ons Good Farming Star concept ontwikkelt zich goed. Wij willen hierop verder inspelen en gaan alle activiteiten van slacht tot en met consumentenverpakking concentreren in Groenlo."
Deze investering volgt op de eerder aangekondigde optimalisatie van het netwerk van productielocaties (de zogenaamde footprint) van Vion Food. Dit optimalisatieproces bestaat enerzijds uit de sluiting van een aantal vestigingen en de verkoop van (kleinere) locaties, anderzijds wordt in verschillende productielocaties geïnvesteerd. In augustus vorig jaar is een significante investering van 25 miljoen euro in onze productielocaties in Zuid-Duitsland aangekondigd en deze investering in de productielocatie Groenlo komt daar bij.
Vion heeft aangekondigd de komende jaren het accent van zijn beleid in belangrijke mate te richten op valorisatie (optimale verwaarding van door Vion Food verwerkte dieren) en een goede afstemming van productaanbod op de wereldwijde vraag met voor Vion Food open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië.
Voor meer informatie: www.vionfood.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij