"Zien sterke groei in vraag naar biologische varkensvlees"

Vion Food investeert 4 miljoen euro in vestiging Groenlo

Vion Food maakt bekend voor circa 4 miljoen euro te gaan investeren in zijn productielocatie in Groenlo. De investering maakt deel uit van een groter programma dat tot een optimalisatie van de footprint moet leiden. Hierbij wordt het aantal productielocaties in Nederland en Duitsland teruggebracht en worden overige locaties gemoderniseerd. In Groenlo worden alle activiteiten van biologisch varkensvlees en Good Farming Star geconcentreerd.

Frans Stortelder, Chief Operating Officer Pork Vion Food: "Door deze investering in onze productielocatie in Groenlo zullen we beter in staat zijn efficiënter en flexibeler te gaan werken. Dit zal onze focus op het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens ten goede komen. We zien een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees en ook de afzet van ons Good Farming Star concept ontwikkelt zich goed. Wij willen hierop verder inspelen en gaan alle activiteiten van slacht tot en met consumentenverpakking concentreren in Groenlo."

Deze investering volgt op de eerder aangekondigde optimalisatie van het netwerk van productielocaties (de zogenaamde footprint) van Vion Food. Dit optimalisatieproces bestaat enerzijds uit de sluiting van een aantal vestigingen en de verkoop van (kleinere) locaties, anderzijds wordt in verschillende productielocaties geïnvesteerd. In augustus vorig jaar is een significante investering van 25 miljoen euro in onze productielocaties in Zuid-Duitsland aangekondigd en deze investering in de productielocatie Groenlo komt daar bij.

Vion heeft aangekondigd de komende jaren het accent van zijn beleid in belangrijke mate te richten op valorisatie (optimale verwaarding van door Vion Food verwerkte dieren) en een goede afstemming van productaanbod op de wereldwijde vraag met voor Vion Food open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië.

Voor meer informatie: www.vionfood.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.