Demonstratiedag in Groningen: 1 en 2 juli

Een dag voor innovatie in de landbouw

Op woensdag 1 en donderdag 2 juli vindt bij Kuil Banden in Groningen 'Meer opbrengst, lagere kosten' plaats. Een demonstratiedag georganiseerd voor agrariërs gericht op nieuwe ontwikkelingen in de landbouw en hoe deze gebruikt kunnen worden om de kosten omlaag te brengen en de opbrengst te verhogen.

Eén van de workshops gaat over bodemverdichting, een probleem dat vooral agrariërs in landen zoals Nederland, Engeland en Noord-Duitsland treft. Door het gebruik van zwaardere machines en tractoren, wordt de bodem meer belast en raakt de natuurlijke structuur van de bodem beschadigd. Met name in natte omstandigheden treedt dit proces sneller op. Door bodemverdichting tegen te gaan, kunnen opbrengsten vergroot worden.Gebruik van de juiste tractorbanden en de juiste bandenspanning kan het probleem van bodemverdichting voor een groot deel oplossen. Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze de juiste bandenspanning bepalen en welke tractorbanden het meest geschikt zijn bij welke omstandigheden.

Ook zijn er workshops die nog een stap verder gaan, zo maken de deelnemers kennis met drones en andere innovaties in de landbouw. Het gebruik van drones heeft als voordeel dat er geen tractor over het land hoeft, dit wordt van ver boven de grond gedaan. Het resultaat dat er mee bereikt kan worden is een grote stap in precisielandbouw, denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van welke gebieden extra bemesting nodig hebben. Op deze manier kan de kwaliteit van de grond stijgen en de opbrengst verhoogt worden.

Een workshop gericht op het verlagen van de kosten is de ontwikkeling van een machine voor het vermaken van wielen, hierdoor kunnen wielen gerecycled worden. Met het oog op de snelle ontwikkelingen in de landbouw is duurzaamheid een factor die niet overgeslagen mag worden.

Meer informatie over deelname is te vinden op deze pagina.

Klik hier voor de uitnodiging.

Wil je ook aanwezig zijn op dit event, wacht dan niet te lang met aanmelden. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.