Symposium 'Schakels van biologisch succes'

Voorafgaand aan de Biologische Velddag op woensdag 24 juni zal er door Agrifirm Feed vóór de middag een symposium worden georganiseerd in Lelystad. Het symposium is getiteld 'Schakels van biologisch succes' dit verwijst naar de kringloop bodem, voer, dier, maar ook naar de schakels van leverancier naar producent (akkerbouwer/veehouder) naar consument.

De heer Verduyn, akkerbouwer en veehouder te Zeewolde, is de eerste spreker. Op zijn biologische bedrijf schakelen de percelen van akkerbouw naar grasland en omgekeerd. Door grasklaver als vruchtwisseling in te zetten is de bodemvruchtbaarheid voor de akkerbouwgewassen optimaal.Daarna zullen Sible van der Werf en Harrie van Kreij, beide biologisch specialist bij Agrifirm, presenteren hoe bodem, voer & dier invloed op elkaar hebben. Aan welke knoppen moet u draaien om de gewenste verbeteringen te verkrijgen? Tot slot de laatste schakel: de vermarkting.

Na de lunch kunt u mee met een rondleiding op de Biologische Velddag, hier zijn proefvelden met verschillende grasmengsels, granen en groenbemesters aangelegd. Ook is er een profielsleuf waarin u letterlijk een kijkje in de bodem krijgt.

Het symposium is gratis toegankelijk. Voor het symposium U kunt zich tot 22 juni aanmelden via www.agrifirm.com/studiedagbiologisch.Biologische Velddag

Datum: woensdag 24 juni 2015
Tijd: Biologische Velddag is vanaf 14:00 uur tot 19:00 uur met om 17:00 uur een inspirerend verhaal van Horti Nova over brede bemesting en lage fosfaat input. En aansluitend genieten van een Bourgondische Veldmaaltijd voor 15 euro vooraf via biovelddag@destrandhoeve.nl, of last minute op de dag zelf voor 17 euro.

Symposium Bio ruwvoerproductie Agrifirm: vanaf 10:15 uur inclusief lunch opgave via www.agrifirm.com/studiedagbiologisch.
Kosten: de toegang voor bezoekers is gratis.
Klik hier voor het programma.

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.