Bionext roept op om enquête in te vullen:

'Zeg néé tegen misleidend Ecolabel op voedsel'

De Visserij Commissie van het Europees Parlement is gestart met een enquête over het Ecolabel op visproducten. Bionext roept burgers en ondernemers op om néé te zeggen tegen gebruik van dit label op vis en ander voedsel, omdat 'eco' een wettelijk beschermde term is voor biologische producten.

Paulien Veerman, Bionext: "Als het Ecolabel voor vis wordt goedgekeurd, is de kans reëel dat het straks ook op andere levensmiddelen komt te staan. Dat moet voorkomen worden, omdat 'eco' niks met biologisch te maken heeft. Door de naam gaan mensen dat wel denken."

Twee jaren geleden heeft het biologische bedrijfsleven, onder aanvoering van Bionext, met succes het Ecolabel op voedsel kunnen tegenhouden. Het Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Bionext is geen tegenstander van een label op een product dat iets zegt over de duurzaamheid van een product, maar de naam Ecolabel is misleidend.

In deze tabel staat de betreffende vraag:Vindt u ook dat het Ecolabel niet op voedsel gebruikt moet worden? Vul dan uiterlijk 31 juli de enquête van de EU in. Klik hier om de enquête in te vullen (Engelstalig).

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.