"Zijn al aan het kijken voor een tweede filiaal"

Natur-el biedt podium aan kleine merken

Tholen - De eigen winkel van Natur-el is afgelopen zaterdag 13 juni officieel geopend. In de winkel aan de Zwaanhals 344 is alleen kleding te vinden dat gemaakt is van biologische katoen, wol, bamboe en zijde. "Natur-el is op dit moment de enige winkel in Rotterdam waarvan de collectie helemaal organic is. Daarin zijn we uniek. Al de producten zijn minimaal GOTS-gecertificeerd", vertelt eigenaresse Vera Lenting, die graag ruimte vrijmaakt in de winkel voor producten van kleine merken.
 

De etalage van Natur-el.

Natur-el is in 2006 samen met haar moeder, Angelika, gestart met de webshop. Na een succesvolle try-out met een concept store besloot Vera om in maart van dit jaar een eigen winkel te openen. Inmiddels heeft ze al veel vaste webshopklanten in 'real life' kunnen ontmoeten. "Er komen hier klanten vanuit het hele land. Sommigen gaan er grappig genoeg vanuit dat ik ze meteen herken, maar dat kan natuurlijk niet. Het is erg leuk om te horen dat ze al heel vaak via de webshop kleding hebben besteld. Het fijne is dat ik ze in de winkel kan ontmoeten en rechtstreeks van advies kan voorzien."
 

Rechts Angelika en achter de toonbank Vera.

Ze vertelt dat de winkel al prima loopt. "Het is een heel goede stap geweest om de winkel te openen. We zijn eigenlijk omver geblazen door het succes. Zo zijn we al aan het kijken voor een tweede filiaal in een andere stad."
 
Bij Natur-el is een uitgebreide collectie ecologische mode en accessoires verkrijgbaar. Om de collectie regelmatig te kunnen vernieuwen, bezoekt Vera zelf modefabrieken. Ook beursbezoeken leveren veel inspiratie op. "Zo gaan we elk seizoen een weekend naar de InNaTex in Frankfurt, om in te kopen. Op deze vakbeurs is een afdeling te vinden met jonge, wat kleinere merken. Dat spreekt mij echt aan."
 

Het openingsfeestje.

Podium

Vera werkt graag samen met andere bedrijven. "Ik wil dat Natur-el een podium biedt aan kleine merken. Het draait er voor mij om dat we elkaar versterken. Zo werk ik bijvoorbeeld samen met Fairly Dressy. De eigenaresse hangt haar collectie bij mij op en werkt in ruil daarvoor een dag in de winkel. Dit is een ideale situatie. We moeten de krachten bundelen om de markt voor biologische kleding verder te laten ontwikkelen. Zelf ben ik naast winkeleigenaresse ook moeder en docent. Daardoor is het voor mij van belang om in een samenwerking te kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Ik heb momenteel ook contact met een accessoiresmerk. Zij zoeken een kanaal om hun spullen te verkopen en dat kan Natur-el zijn."
 

De officiële opening.

Officiële opening

Zaterdag 13 juni werd de winkel dus officieel geopend. Vera vertelt dat het een geslaagd feestje was. "Voor de opening heb ik veel klanten en genodigden uitgenodigd. Ook is op Facebook een evenement aangemaakt. Het was lekker druk, geïnteresseerde bezoekers van Rrrollend Rotterdam op het Noordplein, zorgden nog voor wat extra aanloop."
 
De winkel op woensdag van 13:00 tot 17:00 uur, en donderdag met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. De webshop is 24/7 open.

Voor meer informatie:

Vera Lenting
Natur-el
Zwaanshals 344
Rotterdam
06 36507381
vera@natur-el.nl
www.natur-el.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.