VS: Nieuwe plaag bedreigt bio-groenten in Vermont

De kleine koolwittevlieg heeft zijn zinnen gezet op een alsmaar groter deel van biologische broccoli in de Amerikaanse staat Vermont. De plaag, die betrekkelijk nieuw is in de staat, wil bloemkool, kool, boerenkool, spruiten, knollen, mierikswortel, koolraap en zowat ieder ander lid van de Brassiceae plantenfamilie, verwoesten.

Verliescijfers van 100% hebben de voorbije tien jaar een aantal New Yorkse biologische bedrijven op het randje doen balanceren, waarschuwt Yolanda Chen, entomoloog en hoogleraar aan de faculteit Plant- en Bodemleer van de Universiteit van Vermont. De koolwittevlieg zal hier naar alle waarschijnlijkheid blijven. Chen heeft meer gedaan dan alleen de plaatselijke telers, tuinmannen en consumenten een seintje geven. In overleg met andere onderzoekers en telers onderzoekt zij manieren om het insect te slim af te zijn - om zo zijn verspreiding af te remmen- zonder over te hoeven gaan op conventionele gewasbeschermingsmiddelen.

"Als we niets ondernemen", vertelt Chen, "dan zal de koolwittevlieg onze plaatselijke voedingsnetwerken platleggen."

Bron: Burlingtonfreepress

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.