Domein Wilgenhaeghe introduceert 'Rosé Bottel 2014'

De eerste wijn van Domein Wilgenhaeghe uit Nuis (een dorp in het Groningse Westerkwartier) is klaar om verkocht te worden. Het gaat om de 'Rosé Bottel 2014'. In 2010 zijn Nick en Marjolein Postma begonnen met het opzetten van een wijngaard. In 2012 hadden ze al eens een hele beperkte eerste oogst, wat meer voor privédoeleinden geschikt was dan voor de commerciële verkoop. In 2013 was de oogst opgegeten voor spreeuwen, vlak voordat ze de netten zouden spannen.
 
"Maar vorig jaar was het raak", vertelt Nick Postma. "Het was een dusdanig goede zomer dat Domein Wilgenhaeghe uitstekende kwaliteit druiven had en ook een goede oogstopbrengst. Van de blauwe druif, de Marechal Foch, hebben we een zachte, droge rosé gemaakt, genaamd 'Rosé Bottel 2014'."
 

Nick toont de Rosé Bottel 2014.

Na 5 jaar handarbeid en onderhoud in de wijngaard is de rosé nu toch echt voor het eerst te koop. "Formeel mag de rosé niet als biologische wijn worden gekocht, uit kostenoverweging hebben we er voor gekozen om niet over te gaan tot certificering."

De rosé is sinds kort te koop bij Domein Wilgenhaeghe (www.wilgenhaeghe.nl) en daarnaast in Groningen bij de verpakkingsloze winkel Opgeweckt Noord.
 
Voor meer informatie: www.wilgenhaeghe.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.