Let op:

Laatste plantdagen voor deelnemers op de Biologische Velddag!

De laatste dagen voor deelnemers om zich op te geven voor de Biologische Velddag zijn aangebroken. Woensdag 24 juni aanstaande zal deze plaatsvinden op de Broekemahoeve in Lelystad. Het veld als gezellig ontmoetingspunt gevuld met demo- en proefvelden, mechanisatie op bodembeheer als bewaring en de laatste noviteiten op rassen en soorten. Speciaal voor (melk)veehouders wordt door Agrifirm Feed een symposium gehouden. De dag wordt afgesloten met een inspirerende lezing en een Bourgondische biologische Veld maaltijd klaar gemaakt op houtskool een barbecue.

Deelnemende bedrijven op de ontmoetingsplek op het veldplein (met noviteiten en kansen) zijn: Plantenkwekerij Jongerius Houten BV, Agrico- Bioselect, Orgapower, Technisch Buro Nijkamp B.V., Biologisch Ondernemen Noord Holland, Biorey, Biokennis, Warmonderhof, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, DLV en Centrum Biologische Landbouw.Plantenkwekerij Jongerius uit Houten komt met divers biologisch plantmateriaal waaronder vernieuwde Hollandse 'Kronen', bio-asperges op 4 centimeter kluit, als alternatief op het reguliere plantgoed.

Biohuis en LTO zijn in hun stand op de Biovelddag te vinden en voeren graag een gesprek met u. Dit kan zijn over zaken waar u zorgen over heeft of meer van wilt weten. Denk aan de ontwikkelingen in de regelgeving van A meststoffen, de nieuwe EU regelgeving ten aanzien van residugrenzen, de nieuwe promotiecampagne. En natuurlijk over uw wensen op het gebied van biologisch onderzoek.

Met name handels en verwerkende bedrijven maken het mogelijk dat we dit jaar een echte maaltijd serveren: Green Organics B.V., Green Acker B.V., Green Ways B.V., Laarakker, Aaldering, Nautilus en Agrifirm Plant.

En de landbouw- en mechanisatiebedrijven die de Biovelddag compleet maken zijn: FLEVOTECH, AVH uit Breezand, Kooiman, Cintegro, De Lange, Greve B.V., Nieuwstad, Hoaf, BV ERF, Rosko schoffelmachines, Renne Kistenreiniger en Aureaimaging. Aureaimaging demonstreert een Drone die vanuit de lucht vroegtijdig ziektes kan herkennen en de opbrengst van de oogst kan bepalen.

Centrum Biologische Landbouw, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm en DLV organiseren de Biologische Velddag in 2015 in nauwe samenwerking met de sector. De Biovelddag is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Datum: woensdag 24 juni 2015
Tijd: Biologische Velddag start vanaf 14:00 uur- 19:00 uur met om 17:00 uur een inspirerend verhaal en aansluitend gezamenlijke genieten van een Bourgondische maaltijd opgave maaltijd vooraf via biovelddag@destrandhoeve.nl = 2 euro korting
Symposium Agrifirm: vanaf 10:15 uur opgave via www.agrifirm.com/studiedagbiologisch.
Kosten: de toegang voor bezoekers is gratis. Bedrijven kunnen zich presenteren op de velddag via aanmelding. Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor bedrijven.

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.