"Kunnen juist met deze producten een verschil maken in Nederland"

GreenAge introduceert Italiaanse delicatessenlijn

Tholen - GreenAge introduceert vandaag haar Italiaanse delicatessenlijn. Sascha de Lint: "We zijn enorm trots op deze nieuwe lijn, die uit 36 producten bestaat. Het gaat om antipasti zoals kappertjes, zongedroogde tomaatje en artisjokharten, gegrilde groenten, risotto & farotto, olijven, tapenades & pesto's. De reden dat we zijn gestart met Italiaanse delicatessen, is omdat wij met juist deze producten – van deze kwaliteit en met deze achtergrond van traditie, ambacht en puur natuur – een verschil kunnen maken op de Nederlandse markt."


Antipasti - Artisjokharten, kappertjes in azijn, zontomaatjes en knoflookteentjes.

Sascha vertelt dat GreenAge met deze lijn gaat voor de kortste weg van de teler naar je bord: "De teler is de maker van de producten, hij is daarnaast de verpakker en hij plakt onze GreenAge labels erop. De enige lange reis die de producten maken, is van die teler naar onze warehouse in Nederland." De Italiaanse Delicatessen van GreenAge komen met een verrassend nieuw design, speciaal ontwikkeld voor deze lijn.


Gegrilde groenten - aubergines, paprika's en artisjokharten. Er zijn ook gegrilde champignons, cipolle (uitjes) en courgettes.

Ze geeft aan dat het stuk voor stuk producten zijn met iets extra's. Alle 31 delicatessen in potjes, waaronder veganistische pesto's en tapenades van diverse (gegrilde) groenten, zijn afkomstig van een familiebedrijf in Cerignola (Puglia, in 'de hak van de laars'). "Dit bedrijf wordt gerund door 3 broers. Zij hebben 250 hectare grond in hun bezit en beschikken over eigen landerijen waar de meeste werknemers met hun familie wonen." Op het bedrijf worden alle producten met de hand geoogst, waaronder de kappertjes en de artisjokken. "Kappertjes zijn heel lastig te telen, deze groeien het beste op natuursteen. De artisjokken hebben een heel mooie blanke kleur omdat ze binnen 8 uur na de oogst al worden verwerkt. Die verwerking binnen 8 uur na de oogst geldt overigens voor alle groenten en olijven."
 

Pesto rosso en verde.

Vijf van de producten uit de nieuwe lijn komen uit Vercelli (Piemonte), dit zijn de 3 risotto's en farotto's (geparelde spelt). Sascha: "De risotto's en farrotto's zijn ontstaan vanuit onze missie: bio bereikbaar maken voor een breder publiek. Hieronder valt voor ons ook dat we het de consument makkelijker willen maken, waardoor ze eerder bepaalde producten gaan gebruiken. Deze risotto's en farrotto's zijn zorgvuldige melanges, samengesteld door Nonna Picco, oftewel oma. Melanges van carnaroli rijst en geparelde spelt, verrijkt met gedroogde groenten, paddenstoelen, kruiden en specerijen. Het zijn 'foolproof', bijna kant & klare gerechtjes, die binnen 15 minuten op tafel staan."



Farotto & Aubergines en Risotto & Porcini. Farotto is er ook met pompoen. De andere risotto-varianten zijn Risotto & Groene Asperges en Risotto & Tomaat en Basilicum.

Zoals men gewend is, wordt deze introductie van GreenAge ook ondersteund met uitgebreide brochures. Hierin staat meer informatie over het product en de herkomst ervan. Ook zijn er receptflyers beschikbaar. "We beschikken binnen GreenAge over zoveel kennis over de ingrediënten en wat je er mee kunt doen, dit verwerken we in deze flyers. Onze tapenades zijn verrukkelijk en wat ons betreft veel beter dan wat er tot nu toe te krijgen was. Maar zelf een tapenade maken is natuurlijk ook heel goed mogelijk op basis van onze producten. Denk aan een eigen pesto rosso met onze zontomaatjes, hennepzaad en verse basilicum of aan een olijventapenade met kappertjes en gegrilde paprika. Van deze eigen recepturen maken we dan flyers, om de etensgenieter een handje op weg te helpen en te inspireren."


Groene olijven en artisjokken tapenade. Ook verkrijgbaar: aubergine, zwarte olijven en paprika.


Addy Rouwenhorst, Sascha de Lint en John Machielsen op het kantoor van GreenAge in Amsterdam.

Voor meer informatie:

Sascha de Lint
GreenAge
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
088 6366636
sascha@greenage.nl
www.greenage.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.