Haalt zelf biologische lekkernijen op bij de producent

Nieuw kookprogramma VPRO: Koken met Van Boven & Co

Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller 'Home made', dat al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets. Bijvoorbeeld groene asperges; die groeien gewoon in de Hollandse duinen. Yvette laat zien waar je ze kunt vinden. Of 'Tuinmansverdriet', beter bekend als het onuitroeibare onkruid zevenblad. Daar kan je een heerlijke pesto mee maken.
 

Yvette van Boven.

Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.
 
Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing of een likeur van melk. Maar zij schrikt er ook niet van terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het eind van elke aflevering ontvangt zij de leverancier van een van de ingrediënten waarmee ze gekookt heeft, met wie ze haar altijd verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef.
 
Het nieuwe programma Koken met Van Boven van de makers van eerdere VPRO kookprogramma's Maarten's Moestuin en Taarten van Abel is op iedere doordeweekse avond, van 17 t/m 28 augustus 2015 te zien bij de VPRO op NPO 2.
 

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apétit en Red. Yvette's eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen.
 
Uitzending: Koken met Van Boven & Co, 10 afleveringen, van 17 tot en met 21 en van 24 tot en met 28 augustus 2015 om 19.25 uur op NPO 2.
Presentatie: Yvette van Boven
Website: www.vpro.nl/kokenmetvanbovenenco

Productie: Stormy Minutes
Eindredactie: Agnes de Ruijter

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven