Nieuw 'pieperrondje' langs biologische boerderijen bij Purmerend
Het nieuwe 'pieperrondje' loopt langs twee biologische boerderijen: Jan Knook in Middenbeemster en Ted Vaalburg in Zuidschermer. Op de routebeschrijving staat vermeld wanneer de boerderijen geopend zijn voor publiek. Bij Purmerend komt de route vlak langs Leo de Kock BV, een bedrijf dat biologische aardappels verpakt voor biologische winkels en supermarktketens. Claris ten Napel, directeur: "Deze route is een aanrader voor aardappeleters en kilometervreters!"
De fietsroute is ongeveer 60 km lang. Wie dat wil, kan onderweg kiezen voor een kortere variant. Routemaakster Noes Lautier: “Deze pieperroute is niet zomaar een fietsroute. Het is tegelijkertijd een kennismaking met de milieuvriendelijke, biologische akkerbouw. De biologische telers langs de route werken zo natuurlijk mogelijk en dat zie je terug in het landschap. Bovendien kun je onderweg lekker koffie of thee drinken bij Heerlijk, een natuurwinkel met een bijzonder assortiment.”
De fietsroute in Noord-Holland is de tweede in de serie 'pieperrondjes'. Eerder verscheen een route langs biologische boerderijen in Zuidwest-Flevoland. In 2009 ontwikkelde Bionext samen met Greenpeace en de biologische aardappelsector het duizend kilometer lange Pieperpad. Jasper Vink, Bionext: "Dat bleek een goede en opvallende manier om de voordelen van de biologische teelt onder de aandacht te brengen. Maar voor de meeste mensen is zo'n langeafstandsroute toch wat veel gevraagd. De nieuwe pieperrondjes zijn even mooi en een stuk beter te behappen."
Voor meer informatie: www.pieperpad.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-31 “Bio-or-not-to-bio”, dat is geen vraag meer!"
- 2023-03-30 Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"