Nieuw 'pieperrondje' langs biologische boerderijen bij Purmerend

Wel eens een bloeiend aardappelveld gezien? Over een paar weken is het zover en zijn de akkers op hun mooist. Ervaar het zelf vanaf het fietspad of ga Lekker naar de Boer op 20 en 21 juni. Wat er dan te zien is, bepaalt de natuur trouwens zelf. Speciaal voor fiets- en aardappelliefhebbers in Purmerend en omstreken is een nieuw 'pieperrondje' ontwikkeld. Een initiatief van Bionext in samenwerking met de biologische aardappelsector.
 
Het nieuwe 'pieperrondje' loopt langs twee biologische boerderijen: Jan Knook in Middenbeemster en Ted Vaalburg in Zuidschermer. Op de routebeschrijving staat vermeld wanneer de boerderijen geopend zijn voor publiek. Bij Purmerend komt de route vlak langs Leo de Kock BV, een bedrijf dat biologische aardappels verpakt voor biologische winkels en supermarktketens. Claris ten Napel, directeur: "Deze route is een aanrader voor aardappeleters en kilometervreters!"
 
De fietsroute is ongeveer 60 km lang. Wie dat wil, kan onderweg kiezen voor een kortere variant. Routemaakster Noes Lautier: “Deze pieperroute is niet zomaar een fietsroute. Het is tegelijkertijd een kennismaking met de milieuvriendelijke, biologische akkerbouw. De biologische telers langs de route werken zo natuurlijk mogelijk en dat zie je terug in het landschap. Bovendien kun je onderweg lekker koffie of thee drinken bij Heerlijk, een natuurwinkel met een bijzonder assortiment.”
 
De fietsroute in Noord-Holland is de tweede in de serie 'pieperrondjes'. Eerder verscheen een route langs biologische boerderijen in Zuidwest-Flevoland. In 2009 ontwikkelde Bionext samen met Greenpeace en de biologische aardappelsector het duizend kilometer lange Pieperpad. Jasper Vink, Bionext: "Dat bleek een goede en opvallende manier om de voordelen van de biologische teelt onder de aandacht te brengen. Maar voor de meeste mensen is zo'n langeafstandsroute toch wat veel gevraagd. De nieuwe pieperrondjes zijn even mooi en een stuk beter te behappen."
 
Voor meer informatie: www.pieperpad.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven