
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
Nu ook kant-en-klaar maaltijden van Traiteur de Oorsprong
Als biologische tuinder herkende Koos Boertjens de schoonheid van pure natuurlijke producten. In combinatie met zijn liefde voor het koken, mondde dit uit in een bijzonder idee. Biologische kant-en-klaar producten zonder concessies te doen aan smaak. Hoewel het bedrijf sinds de start flink is gegroeid, dragen ze deze principes nog steeds ten volle uit. Traiteur de Oorsprong bestaat nu uit een enthousiast team van 14 mensen dat met alle liefde voor anderen kookt.
Soepen met pure en eerlijke ingrediënten.
Alle producten worden gemaakt van pure, biologische grondstoffen zonder toevoeging van kunstmatige smaak-, kleur- of conserveringsmiddelen, zonder poedertjes of bindmiddelen. Heel lekker. En heel eerlijk. Het idee van eerlijk eten komt ook terug in het aspect van de prijs. Door een eerlijke prijs te betalen voor de producten kunnen boeren en leveranciers een mooier bedrijf opbouwen en dit leidt ook weer tot smaakvollere producten.
Deze gedachtes zijn goed te proeven in de uiteindelijke producten van Traiteur de Oorsprong. Het proces van de quiche broccoli-blauwaderkaas (zie foto rechts) laat dat mooi zien. In de quiche wordt geen eipoeder gebruikt, maar worden échte eieren verwerk en de boerenmelk komt rechtstreeks van het boerenbedrijf van Mieke en Paul van Zuivelboerderij Groenhouten. Volle emmers met schuimende boerenmelk helpen mee aan de rijke volle smaak. De blauwaderkaas komt van Bastiaansen kaas. De kazen die niet mooi genoeg zijn voor de winkel of een doorgeslagen korst hebben, kunnen hun krachtige smaak alsnog kwijt in de quiches van Traiteur de Oorsprong. Het uiteindelijke product dat in de winkel ligt, is dus veel meer dan een quiche. Het is de samenkomst van producenten en producten in een heerlijke pure, eerlijke quiche.
De laatste aanwinst in het assortiment van Traiteur de Oorsprong zijn drie biologische kant-en-klaar maaltijden. Een lamscurry met pilav en bietencurry, een rendang met basmatirijst en roerbakgroenten en een kedgenou met gebakken spinazie en een kruidige bulgur. De maaltijden liggen sinds twee weken in het schap. Sommige producten zijn lokaal, alle producten zijn biologisch en ze zijn passend bij het seizoen en dat alles met een heerlijke smaak.
De nieuwste aanwinst in het assortiment van traiteur de oorsprong.
Een andere recente mijlpaal is het behalen van het FSSC 22000 keurmerk. Het keurmerk toont de continue ontwikkeling en verbeteringen van Traiteur de Oorsprong naar een bedrijf dat, naast smaak, ook hygiëne, voedselveiligheid en borging van voedselherkomst hoog in het vaandel heeft staan.
Met pure producten, betrouwbare producenten, nieuwe maaltijden én een keurmerk op zak, is Traiteur de Oorsprong helemaal klaar voor de toekomst.
Het team van Traiteur De Oorsprong is klaar voor de toekomst.
Voor meer informatie: www.traiteurdeoorsprong.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport