Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bezoek aan graanakker en bakkerij op de planning"

Paar honderd Estafette-klanten stappen in Odin Graancirkel

Tholen - Stap in de Odin Graancirkel. Dit is de naam van een campagne die eind april gestart is in de Estafette-winkels. Estafette Odin geeft consumenten hiermee de kans om de weg van het graan op de akker tot brood in de winkels te volgen. "Er hebben zich al een paar honderd mensen aangemeld. Deze klanten betalen twee broden vooruit, waarvan het graan nog op het land moet groeien. Als alles goed gaat eindigt de Odin Graancirkel met het ophalen van de twee voorbestelde broden in de winkel", vertelt Merle Koomans van den Dries namens Estafette Odin.


Zaaien in maart.

Ze geeft aan dat deze actie het vervolg is op het Odin Proefuinenproject voor zaadvaste rassen. Dit jaar hebben we het proefveld herhaald. Er zijn 20 soorten op het proefveld ingezaaid en twee soorten op ongeveer een halve hectare. "Dit zijn de soorten waarvan vorig jaar uit de proef bleek dat dit de grootste kanshebbers zijn op het veld. Het is de bedoeling dat biologische bakkerij Van der Westen hiermee uiteindelijk de broden zal gaan bakken."


Het graan had bij opkomst wel een beetje last van de harde bovenlaag.

Odin Estafette wil haar klanten met deze campagne graag bij dit project betrekken. "Het is fijn dat er al veel interesse voor is, aangezien het altijd afwachten is of mensen het aandurven om iets te kopen wat nog moet groeien." Als beloning voor het vertrouwen worden de deelnemers aan het project volledig op de hoogte gehouden van de voortgang van hun toekomstige broden. "We sturen regelmatig een nieuwsbrief en er is een speciale facebookpagina voor de deelnemers aangemaakt. Begin juli staat een bezoek aan de graanakker bij BD-akkerbouwer Lizelore Vos in Kraggenburg op de planning. We nemen ze de komende tijd dus mee in de teelt en vertellen hen wat er allemaal bij komt kijken. Daarna volgt de oogst, vertellen we meer over de maalderij en we willen ook een bezoek aan de Demeter-bakkerij van Van der Westen inplannen."


'Een buitje zou lekker zijn'.

Merle verwacht dat de deelnemers uiteindelijk in oktober de broden op kan halen in de winkel. "We zijn dan uiteraard benieuwd of ze het lekker vinden en daarmee is het cirkeltje rond."


Jonge haasjes knabbelen een beetje jonge tarwe mee.


Tweede keer schoffelen.


Klaver inzaaien onder de tarwe.

Voor meer informatie: www.estafette.org