Conferentie No More Food to Waste

Voedselverspilling aanpakken met creatieve oplossingen

Tijdens de internationale 'No More Food to Waste'-conferentie in Den Haag komt de top van de internationale handel bijeen om ideeën te presenteren en de kracht van sociale innovatie te tonen. De conferentie vindt plaats op 18 juni.

Vijf Europese sociale innovatoren die zich inspannen om voedselverspilling tegen te gaan zullen tijdens de conferentie hun plannen presenteren. Na een presentatie van drie minuten per innovatie zullen politieke leiders, internationale organisaties, bedrijven, investeringsfondsen en onderzoeksinstituten de ideeën beoordelen. Het winnende idee wordt tijdens een aparte presentatie aan alle bezoekers van de conferentie gepresenteerd.

Wereldwijd groeit het aantal initiatieven om voedselverspilling aan te pakken. Deze ideeën zijn vaak effectief, makkelijk in te zetten en getest. Wereldwijd is er erkenning voor het belang van deze initiatieven.

Joris Depouillon, oprichter van Food Surplus Entrepeneur Network en mede-organisator van de competitie: "Deze organisaties ontwikkelen de noodzakelijke innovaties om voedselverspilling terug te dringen en ze creëren een blauwdruk voor een Zero Food Waste City. Door hun innovaties te tonen, hopen we dat wereldleiders ze zullen uitvoeren in hun landen." Voor de selectie reisde Joris de wereld over, hij gelooft in een 'bottom-up' benadering van het probleem.

De competitie wordt mede-georganiseerd door de Food Surplus Entrepeneurs Network en EU Fusions, een initiatief van de Europese Commissie om voedselverspilling aan te pakken.

Voor meer informatie: www.nomorefoodwaste.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.