Friese bio-boeren FBBF op BodemBeLEEFdagen

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni op de BodemBeLEEFdagen is de FBBF, de vereniging van Biologische boeren in Fryslân ook aanwezig om met iedereen in gesprek te gaan over het belang van een gezonde bodem en welke ondernemers wellicht interesse hebben in biologische landbouw. Er zijn er 30 verschillende workshops en lezingen over de bodem en het belang daarvan voor onze gezondheid. Steeds komt duurzame landbouw als voorwaarde naar boven.

Foppe Nijboer is voorzitter van de FBBF. Foppe: "Wij zijn op de Bodembeleefdagen aanwezig omdat de biologische landbouw een oplossing kan bieden voor veel maatschappelijke vraagstukken die te maken hebben met voedselzekerheid, energiebesparing en stimulering van regionale economie en regionale kringlopen. Er zit ook een belangrijk sociaal aspect aan. Boeren kunnen nog altijd zelf kiezen hoever ze willen gaan om hun bodem te gebruiken. Uiteindelijk moeten we alle mogelijkheden benutten die de natuurlijke bodemvruchtbaarheid ons biedt zonder dat wij doorgaan met roofbouw plegen op alle bodemschatten zoals Fosfaat en Kali en de fossiele energie die wij in de laatste decennia in snel tempo hebben opgesoupeerd. We zullen toch moeten investeren in humusopbouw. Wanneer boeren dan ook nog zouden kiezen voor biologische landbouw of veehouderij dan zijn ze bij ons van harte welkom. Wij vertellen hen graag onze ervaringen."
 

Bodem Beleven

Naast workshops worden er films vertoond in Jacobs filmschuur en 's avonds is er de Boeren Smaakavond met onder andere lezingen van dr. Wiepk Voskamp; lector duurzame melkveehouderij (Van Hall Larenstein) en Martien Lankester, arts en betrokken bij ontwikkelingsprojecten internationale biologische landbouw. Op zaterdag is er voor de jeugd ook nog van alles te beleven, namelijk leskisten over de bodem, films, een springkussen, een bedrijfsspeurtocht en een heus Bodembeleefpad.
 
Voor meer informatie:

Theo Mulder
De BodemBeLEEFdagen
0511 441298
06 53195568
www.mulderagro.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.