Zesde edtie van de markt op zondag 14 juni

Smaakbelevenis op Texel beloont fietsers

Op zondag 14 juni 2015 vindt voor de zesde keer de Markt van de Smaakbelevenis plaats. De gezellige en smaakvolle doe- en beleefmarkt wordt georganiseerd door Landgoed de Bonte Belevenis in samenwerking met Slow Food Texel.

Thema dit jaar is 600 jaar Stadsrechten Texel, 'eten door en van alle tijden, over de historie, traditie en eetcultuur' met diverse workshops, demonstraties en verkoop van Texelse producten. Gedurende de dag, die duurt van 11:00 uur tot 16:30 uur, worden alle zintuigen aangesproken.De entree voor de markt is 4 euro. Voor gratis parkeren volg de bordjes vanaf Den Hoorn. Een bus van Texeltours verzorgt het gratis vervoer van de parkeerplaats naar de markt en terug. Voor iedereen die op de fiets komt, ligt een presentje klaar.

Slow Food Akademie: Nieuw dit jaar is de Slow Food Akademie, met interessante lezingen/presentaties over onder andere Texelse Cranberryteelt, Texelse Kost, Slow
Food, zelfvoorzienend worden en meer.
 
Middeleeuwen: bijzonder is ook de medewerking van een schare Middeleeuwse lieden, die op historische wijze hun ambacht laten zien en hierover vertellen, maar ook onder andere kokkerellen, bier brouwen en (Gregoriaans) zingen. Proef en beleef het verleden.Demonstraties: Ook diverse demonstraties vinden plaats, zoals die van de Valkenier, schapen scheren, schapen drijven, bier brouwen, ijs maken. Om 14:00 uur vindt het
optreden plaats van een 50 leden tellend muziekkorps uit Friesland.

Workshops: ook zelf meedoen is mogelijk met onder andere de workshop chocolade door de Texelse Chocolaterie, pizza maken, broodjes bakken, mosterd maken en meer.

Green Bag Lady: Door OSG leerlingen gemaakte stoffen tassen worden tijdens de markt uitgedeeld aan de bezoekers. Voorwaarde is wel dat de nieuwe eigenaren beloven geen plastic tassen meer te gebruiken. Want zo'n met liefde en zorg handgemaakte Texelse tas is toch veel leuker om te gebruiken en veel beter voor het milieu. Een project, gecoördineerd door Miranda Hoogenbosch, om zowel de OSG-leerlingen als de nieuwe gebruikers bewuster te maken van de enorme hoeveelheid plastic die wordt verspild.

Slow Food Alliantie: De Slow Food Chefs Alliantie is een verbond van chefs die zich in hun dagelijks werk sterk maken voor de ideeën van Slow Food. Zij bereiden niet
alleen gerechten op basis van mooie producten, maar zullen ook graag het verhaal rond de herkomst van die producten willen vertellen. Op Texel zijn Grand Hotel Opduin en restaurant Wambinge van Hotel Greenside lid van de Alliantie. Zij zijn beide aanwezig tijdens de markt.

Voor meer informatie: info@landgoeddebontebelevenis.nl, ter attentie van Joscha Schoots, of via 06 29191822.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.