
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Zesde edtie van de markt op zondag 14 juni
Smaakbelevenis op Texel beloont fietsers
Thema dit jaar is 600 jaar Stadsrechten Texel, 'eten door en van alle tijden, over de historie, traditie en eetcultuur' met diverse workshops, demonstraties en verkoop van Texelse producten. Gedurende de dag, die duurt van 11:00 uur tot 16:30 uur, worden alle zintuigen aangesproken.
De entree voor de markt is 4 euro. Voor gratis parkeren volg de bordjes vanaf Den Hoorn. Een bus van Texeltours verzorgt het gratis vervoer van de parkeerplaats naar de markt en terug. Voor iedereen die op de fiets komt, ligt een presentje klaar.
Slow Food Akademie: Nieuw dit jaar is de Slow Food Akademie, met interessante lezingen/presentaties over onder andere Texelse Cranberryteelt, Texelse Kost, Slow
Food, zelfvoorzienend worden en meer.
Middeleeuwen: bijzonder is ook de medewerking van een schare Middeleeuwse lieden, die op historische wijze hun ambacht laten zien en hierover vertellen, maar ook onder andere kokkerellen, bier brouwen en (Gregoriaans) zingen. Proef en beleef het verleden.
Demonstraties: Ook diverse demonstraties vinden plaats, zoals die van de Valkenier, schapen scheren, schapen drijven, bier brouwen, ijs maken. Om 14:00 uur vindt het
optreden plaats van een 50 leden tellend muziekkorps uit Friesland.
Workshops: ook zelf meedoen is mogelijk met onder andere de workshop chocolade door de Texelse Chocolaterie, pizza maken, broodjes bakken, mosterd maken en meer.
Green Bag Lady: Door OSG leerlingen gemaakte stoffen tassen worden tijdens de markt uitgedeeld aan de bezoekers. Voorwaarde is wel dat de nieuwe eigenaren beloven geen plastic tassen meer te gebruiken. Want zo'n met liefde en zorg handgemaakte Texelse tas is toch veel leuker om te gebruiken en veel beter voor het milieu. Een project, gecoördineerd door Miranda Hoogenbosch, om zowel de OSG-leerlingen als de nieuwe gebruikers bewuster te maken van de enorme hoeveelheid plastic die wordt verspild.
Slow Food Alliantie: De Slow Food Chefs Alliantie is een verbond van chefs die zich in hun dagelijks werk sterk maken voor de ideeën van Slow Food. Zij bereiden niet
alleen gerechten op basis van mooie producten, maar zullen ook graag het verhaal rond de herkomst van die producten willen vertellen. Op Texel zijn Grand Hotel Opduin en restaurant Wambinge van Hotel Greenside lid van de Alliantie. Zij zijn beide aanwezig tijdens de markt.
Voor meer informatie: info@landgoeddebontebelevenis.nl, ter attentie van Joscha Schoots, of via 06 29191822.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-19 Waarom kopen mensen biologisch op de markt?
- 2023-05-17 Bij De Nieuwenburgt draait alles om lokaal
- 2023-05-04 Eigenaren Seda en Mariska timmeren aan de (Nieuwe)weg in Groningen
- 2023-05-03 Multifunctionele balie vergemakkelijkt verkoop in boerderijwinkel
- 2023-05-01 Burgemeester opent officieel Groningen Natuurlijk!
- 2023-04-28 Lambertus Zijlstra van Hofweb zaterdag bij radio Emmeloord
- 2023-04-19 Bram de Jong nieuwe voorzitter Vakcentrum
- 2023-04-18 Eierprijs stijgt bij boerderijwinkels veel minder snel dan in de supermarkten
- 2023-04-17 Biologische Noordermarkt viert 35-jarig bestaan
- 2023-04-14 Buurtsuper waarbij eigen potjes en bakjes meegenomen moeten worden
- 2023-03-30 Eierspecialiteit in een nieuw jasje
- 2023-03-27 Puur Mieke wint zesde Shopping Award op rij
- 2023-02-13 Eindelijk biologisch winkelen in Beverwijk
- 2023-02-07 Een februari zonder supermarkt?
- 2023-02-01 Boerenzoon verbindt consument, telers en boeren via website
- 2023-01-30 Tweede Oogst-winkel opent in Woerden
- 2023-01-23 Crisp neemt maaltijdbox De Krat over
- 2023-01-17 Streekplein: biologische parels van eigen erf
- 2023-01-12 "Momenteel krijg ik veel vraag naar biobrood"
- 2023-01-12 Groenteman Jos van der Lee rondt zijn prijzen naar beneden af