Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Veel bezoekers hebben zelf muesli gemaakt"

Meer dan 2000 mensen bekijken nieuwe pand De Halm

Tholen - De Halm opende zondag 7 juni haar deuren voor het publiek. De graanpletterij is gevestigd op bedrijventerrein Het Retsel in Heeswijk-Dinther. De 35 ondernemers op dit terrein hielden een gezamenlijke open dag. "We zijn net klaar met opruimen. Het was een geweldige dag en het was superdruk. We hebben meer dan 2000 bezoekers geteld", vertelt Danique van der Leest, zij maakte deel uit van de vijfkoppige 'open-dag-commissie' die opgericht was nadat De Halm tijdens de vorige open dag in 2013 zo'n 2000 mensen mocht verwelkomen.



Bezoekers konden een kijkje nemen in het nieuwe pand van De Halm. De Halm had de panden aan de Morgenstond 13 en 15 al in bezit. Daar is nu ook nummer 11 bij gekomen. "We gaan het kantoor naar nummer 11 verhuizen en daar zijn al twee paklijnen geïnstalleerd. De invulling van het pand aan Morgenstond 13 blijft hetzelfde. En op nummer 15 komt de 'mueslimaker' te staan, evenals de glutenvrije 'pletlijn' en het nieuwe glutenvrije gedeelte. Ook het magazijn gaat naar dit pand, waar tot nu toe het kantoor van De Halm te vinden was." Danique geeft aan dat ze het er de komende tijd nog druk mee gaan krijgen. "We zitten nu met het kantoor bijvoorbeeld nog op 15, er moet dus nog van alles gebeuren!"



Op de open dag werd ook een cheque ter waarde van 3071 euro overhandigd aan Lianne van Genugten van Buro Lima. Het bedrag werd bijeengebracht door verkoop van de Leefsaam Crunchy, die de afgelopen maanden door De Halm en Ekoplaza werden verkocht. Van ieder verkocht zakje ging een euro naar Buro Lima (www.burolima.nl) voor een nieuw te bouwen Limahuis. Buro Lima is een plek waar kinderen en hun ouders zichzelf kunnen zijn en Waar gekeken wordt naar de unieke persoonlijkheid en karaktereigenschappen, interesses, mogelijkheden en ook beperkingen.



Danique vertelt dat ze veel nieuwe gezichten hebben gezien, vergeleken met 2012. "Dat is erg leuk. Er is dus veel belangstelling voor ons bedrijf. Tot de bezoekers behoorden ook vrienden en familie. Er waren onder meer lekkere hapjes te proeven, gemaakt van de producten van De Halm. We hebben erg goede reacties gekregen. Bezoekers mochten zelf muesli maken. Daar was veel belangstelling voor. Dit geldt ook voor de rondleiding. Ze konden met Frank en Johnny mee, die overal iets vanaf weten, maar men kon er ook voor kiezen om zelf door de panden te lopen. Door de pijlen te volgen, hebben de bezoekers geen stap van het proces gemist. Bij alle onderdelen hingen posters met daarop tekst en uitleg."



Voor meer informatie: danique@dehalm.nl, www.dehalm.nl