"Natuurvoedingswinkels als 'pick-up-point' in de toekomst?"

Zelfs de moeilijkste eters gaan overstag voor Madaga

Tholen - Madaga bezorgt haar biologische baby- en peutergerechten waar de ouders dat maar willen. Zo worden de gerechten bij steeds meer kinderdagverblijven geserveerd. "Bij kinderdagverblijven zijn ze enthousiast over onze werkwijze. Samen willen we kinderen veelzijdig en gezond laten eten", vertelt Ingrid Cayet, oprichter van het in Amstelveen gevestigde Madaga. Ze geeft aan dat kinderen gemakkelijkere eters worden als ze in een groep moeten eten. “We zien dat na verloop van tijd zelfs de moeilijkste eters overstag gaan.”Toen Ingrid zelf moeder werd, wilde ze haar zoon Gabriel laten genieten van puur en gezond eten. Dit bleek een te grote uitdaging. "Ik was zelf vroeger heel vaak in de moestuin van mijn oma te vinden. Daardoor voel ik me van jongs af aan al heel verbonden met de natuur en spreekt de smaak van eerlijk eten mij zo aan. Vanwege mijn drukke baan lukte het mij niet om elke dag zelf te koken voor Gabriel. Tijdens mijn zoektocht naar een goed alternatief, bleek dat de eerlijke optie ontbrak. Het kan en moet anders, zo was mijn gedachte. Ik besloot dus terug te gaan naar de basis, naar wat ik van mijn oma geleerd heb. Van haar heb ik geleerd wat liefde voor echt eten is. Mijn doel is om met Madaga kinderen verliefd te maken op gezond eten. Ik wil hen de liefde voor eten meegeven. Het is dan ook geweldig om mijn tweede zoon, Rafael, op te kunnen voeden met Madaga. Ik ben van mening dat dit alles logischer maakt."
 


Veel verschillende maaltijden

Ingrid merkt dat steeds meer ouders op zoek zijn naar pure en gezonde voeding. "Het is erg leuk om van ouders te horen hoe blij ze zijn dat hun kinderen onze gerechten waarderen. Zo kijken ze niet meer vreemd op bij het proeven van bijvoorbeeld kikkererwten of wanneer ze onze couscous voorgeschoteld krijgen." Er staan in totaal 90 verschillende maaltijden op het menu (verspreid over vier weken, waardoor het aanbod elke week varieert), geschikt voor kinderen in de leeftijd tussen 4 maanden en 4 jaar. "Onweerstaanbaar lekkere recepten ontwikkelen, op basis van relatief simpele, maar gezonde ingrediënten die iedereen kan kopen, dat is de kunst." Bij Madaga denken ze ook graag een stapje verder: "Zo voegen we bijvoorbeeld bewust risotto toe aan de chili con carne, in plaats van rijstkorrels. Dit is meer geschikt voor kleine kinderen. En de zuurheid van de tomaten in de saus halen we omlaag door er appel in te verwerken. Dit gerecht bevat ook veel vitamine C, waardoor het voor de kinderen eenvoudiger is om ijzer in het lichaam op te nemen."


Nog niet in natuurvoedingswinkels

Qua prijsstelling zijn de gerechten van Madaga volgens Ingrid vergelijkbaar met kant-en-klaarmaaltijden. Madaga is onder andere bij Marqt verkrijgbaar en via het eigen online verkoopkanaal. "Men kan bestellen uit ons vaste assortiment, op basis van het menuplan kunnen ouders de menu's zelf samenstellen. Wij brengen de producten vervolgens tot aan de deur." De Madaga-maaltijden liggen nog niet in de natuurvoedingswinkels. "Er is beperkte schapruimte en onze maaltijden hebben een hoge rotatie nodig. Verder zijn ze geschikt voor een zeer specifieke doelgroep. Wel ben ik ervan overtuigd dat de natuurvoedingswinkels met onze maaltijden nieuwe klanten kunnen aantrekken. Gezonde voeding is immers heel belangrijk voor jonge ouders. Misschien kunnen we een constructie bedenken zodat natuurvoedingswinkels in de toekomst als 'pick-up point' voor Madaga kunnen gaan fungeren."


Interactie met klanten

Interactiviteit met de klanten is voor Madaga erg belangrijk. Voor Moederdag kregen de moeders bij het menuplan bijvoorbeeld een verrassing. "Dit doen we zeer regelmatig. Ook krijgen de vaste klanten de maaltijd van de maand gratis. De 'Held van de maand'-actie spreekt ook aan. Elke maand richten we het spotlight op een bepaald product. In april was dit de 'Super appel', hierbij geven we allerlei kookweetjes en recepten."

Groei

Ingrid wil dit jaar het bedrijf verder laten groeien. "Daar is het nu tijd voor en dit kan ook nu we de keuken aangepast hebben." Madaga beschikt dus al over een breed assortiment, maar Ingrid ziet nog wel ruimte voor meer producten, bijvoorbeeld voor de grotere kinderen. "Sommige gerechten zijn heel geschikt voor baby's, maar 2-jarigen missen hierin wat textuur. Ook willen we meer vegetarische gerechten gaan ontwikkelen en voor kinderen die kampen met allergieën. Er is ook ruimte voor meer soorten broodbeleg."

Voor meer informatie:

Ingrid Cayet
Madaga
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen
020 2602179
Ingrid@madaga.nl
www.madaga.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.