
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Organic Brothers:
Drie broers haken in op groeiende vraag naar biologisch
De biologische sector blijft jaar op jaar groeien. De consumentenbestedingen zijn verdrievoudigd sinds 2000 en het aantal gecertificeerde bedrijven groeide met 50% in de afgelopen 10 jaar. Om tegemoet te komen aan de groeiende consumentenvraag moet meer geproduceerd worden. Eén van de bedrijven die deze kans aangrijpt is Organic Brothers. Hun biologische kas ligt in Sirjansland, een dorpje met zo'n 300 inwoners. De broers zijn dit jaar begonnen met het telen van biologische tomaten.
Dirk Pieter, Rochus, Aris.
De omschakeling naar biologisch was voor hen een logische stap. "Wat ons vooral aanspreekt in de biologische landbouw is de aandacht voor smaak en voor het verhaal van de teler", aldus broer Aris. "Een hoge productie vind ik net iets minder belangrijk dan een optimale smaak." De broers zullen dit seizoen biologische Roma trostomaten en Pomodirini's telen (een cocktail-pruimtrostomaat). Daarnaast telen ze ook biologische trostomaten en komkommers.
De broers besteedden al eerder veel aandacht aan de kwaliteit van de leefomgeving met het aanplanten van bomen, wilde bloemen en de aanleg van houtwallen. Daar komt nu speciale aandacht voor de bodem bij. "Wij hebben 3.000 kubieke meter compost aangevoerd. Ook gaan we een vruchtwisseling van tomaten en komkommers invoeren. Zo houden we de bodem vruchtbaar en gezond. Dat komt ook weer aan de smaak ten goede."
Kijk voor meer informatie over Organic Brothers via code 300 op www.natureandmore.com.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"