Organic Brothers:

Drie broers haken in op groeiende vraag naar biologisch

Aris, Rochus en Dirk Pieter van der Meer zijn begonnen met de oogst op Schouwen-Duiveland van hun eerste biologische tomaten voor Nature & More, inhakend op de groeiende vraag naar biologische producten. Tot nu toe werkten de broers gangbaar. "Wat ons vooral aanspreekt in de biologische landbouw is de aandacht voor smaak en voor het verhaal van de teler."

De biologische sector blijft jaar op jaar groeien. De consumentenbestedingen zijn verdrievoudigd sinds 2000 en het aantal gecertificeerde bedrijven groeide met 50% in de afgelopen 10 jaar. Om tegemoet te komen aan de groeiende consumentenvraag moet meer geproduceerd worden. Eén van de bedrijven die deze kans aangrijpt is Organic Brothers. Hun biologische kas ligt in Sirjansland, een dorpje met zo'n 300 inwoners. De broers zijn dit jaar begonnen met het telen van biologische tomaten.


Dirk Pieter, Rochus, Aris.

De omschakeling naar biologisch was voor hen een logische stap. "Wat ons vooral aanspreekt in de biologische landbouw is de aandacht voor smaak en voor het verhaal van de teler", aldus broer Aris. "Een hoge productie vind ik net iets minder belangrijk dan een optimale smaak." De broers zullen dit seizoen biologische Roma trostomaten en Pomodirini's telen (een cocktail-pruimtrostomaat). Daarnaast telen ze ook biologische trostomaten en komkommers.De broers besteedden al eerder veel aandacht aan de kwaliteit van de leefomgeving met het aanplanten van bomen, wilde bloemen en de aanleg van houtwallen. Daar komt nu speciale aandacht voor de bodem bij. "Wij hebben 3.000 kubieke meter compost aangevoerd. Ook gaan we een vruchtwisseling van tomaten en komkommers invoeren. Zo houden we de bodem vruchtbaar en gezond. Dat komt ook weer aan de smaak ten goede."

Kijk voor meer informatie over Organic Brothers via code 300 op www.natureandmore.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.