Organic Brothers:
Drie broers haken in op groeiende vraag naar biologisch
De biologische sector blijft jaar op jaar groeien. De consumentenbestedingen zijn verdrievoudigd sinds 2000 en het aantal gecertificeerde bedrijven groeide met 50% in de afgelopen 10 jaar. Om tegemoet te komen aan de groeiende consumentenvraag moet meer geproduceerd worden. Eén van de bedrijven die deze kans aangrijpt is Organic Brothers. Hun biologische kas ligt in Sirjansland, een dorpje met zo'n 300 inwoners. De broers zijn dit jaar begonnen met het telen van biologische tomaten.
Dirk Pieter, Rochus, Aris.
De omschakeling naar biologisch was voor hen een logische stap. "Wat ons vooral aanspreekt in de biologische landbouw is de aandacht voor smaak en voor het verhaal van de teler", aldus broer Aris. "Een hoge productie vind ik net iets minder belangrijk dan een optimale smaak." De broers zullen dit seizoen biologische Roma trostomaten en Pomodirini's telen (een cocktail-pruimtrostomaat). Daarnaast telen ze ook biologische trostomaten en komkommers.
De broers besteedden al eerder veel aandacht aan de kwaliteit van de leefomgeving met het aanplanten van bomen, wilde bloemen en de aanleg van houtwallen. Daar komt nu speciale aandacht voor de bodem bij. "Wij hebben 3.000 kubieke meter compost aangevoerd. Ook gaan we een vruchtwisseling van tomaten en komkommers invoeren. Zo houden we de bodem vruchtbaar en gezond. Dat komt ook weer aan de smaak ten goede."
Kijk voor meer informatie over Organic Brothers via code 300 op www.natureandmore.com.