Damn Food Waste lanceert Chefs Manifest

Bekende chefs strijden tegen voedselverspilling

Damn Food Waste lanceert vandaag (4 juni 2015) het Chefs Manifest. Daarmee roept de organisatie chefs in heel Nederland op om zelf minder voedsel te verspillen en leerlingen, gasten, thuiskoks en collega's te inspireren om minder eten weg te gooien. Met hun voorbeeldfunctie zorgen chefs daarmee niet alleen voor milieuwinst in hun eigen keuken, maar reikt de actie tot in de keukens van de mensen thuis.

Bekende ambassadeurs

De eerste stappen zijn al gezet. Topchefs Jonnie Boer, Jonathan Karpathios, Dalila Sayd en Pepijn Schmeink zijn ambassadeur van het Damn Food Waste Chefs Manifest. Met het ondertekenen van het manifest beloven zij zich in te zetten om zelf minder te verspillen, hun menu's daar zoveel mogelijk op af te stemmen en ook om hun team en gasten te inspireren om minder eten weg te gooien.


Jonathan Karpathios toont het manifest.

"Om onze verspilling in de keuken te minimaliseren maken we bijzondere kruiden van schillen en restjes. Denk bijvoorbeeld aan aspergepoeder van gefermenteerde aspergeschillen of appelpoeder van klokhuizen", vertelt Pepijn Schmeink, van restaurant Dertien in Rotterdam, over het chefs manifest en hoe hij de strijd aangaat met voedselverspilling.

Het manifest ondertekenen

Ben je zelf chef in een professionele keuken en wil jij het manifest ook ondertekenen? Ga dan naar de website van Damn Food Waste en volg de stappen om het manifest te ondertekenen! Het manifest wordt tijdens Damn Food Waste Rotterdam op 14 juni officieel gepresenteerd aan het grote publiek door onder andere Kok des Vaderlands Pierre Wind en de Rotterdamse ambassadeur Pepijn Schmeink.Het Chefs Manifest wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Dutch Cuisine, Slow Food Chefs Alliantie en Euro-Toques Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Door.

Let op: Damn Food Waste heeft een nieuwe locatie

Damn Food Waste Rotterdam heeft een nieuwe locatie. Op 14 juni zal de gratis megalunch plaatsvinden op Plein 1940 in plaats van de eerder vermelde Binnenrotte.

Damn Food Waste Rotterdam
Gratis megalunch tegen voedselverspilling
14 juni 2015
12:00-16:00 uur
Plein 1940, Rotterdam
www.damnfoodwaste.com

Damn Food Waste is een coalitie van partijen bestaande uit FoodGuerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Feedback/EU Fusions. Damn Food Waste Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Stichting Rotterdams Milieucentrum, MAExchange en Volkskracht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.