"Spannend of de bestaande klanten allemaal meegaan"

Ekoplaza Amersfoort heropend aan Eemplein

Tholen - Ekoplaza Amersfoort is woensdag 3 juni heropend aan het Eemplein 18. Tot vorige week zat de winkel gevestigd aan Bloemendalsestraat. Ondernemer Ben Kooiker: "We zijn heel blij met dit nieuwe pand. Hier is ruimte voor een betere presentatie en een groter assortiment. Eerst hadden we een winkeloppervlakte van 200 vierkante meter, nu is dat 350 vierkante meter. Het is een mooi hoog gebouw, dit geeft echt een heel ruimtelijk gevoel."

Ben geeft aan dat de reacties na de opening goed waren. "We hebben op de openingsdag heel veel publiek getrokken en de winkel is heel goed ontvangen. Je merkt dat het nieuwe Ekoplaza-concept echt weer een update geeft. Het komt in dit pand mooi tot zijn recht."Hij vertelt dat er een tijd lang gezocht is naar een geschikte locatie. "We hebben de winkel aan de Bloemendalsestraat eind 2013 overgenomen. Een tijdje zagen we de charme wel in van drie panden naast elkaar, maar de winkel was door alle hoeken en gangen niet bepaald overzichtelijk." De voorkeur ging in eerste instantie uit naar het oude centrum. "Maar daar is nu eenmaal weinig leegstand. Toen kwam dit pand opeens voorbij. We hadden eerst wat vraagtekens bij het Eemplein, maar dit gebied komt nu wel echt in beweging. Ook de verhuurder vond het fijn dat we deze kant op wilden komen, in de hoop dat wij ook weer meer mensen zullen trekken. De nieuwe winkel is goed per fiets en auto bereikbaar, zo zit er een parkeergarage onder het pand. Bij de vorige winkel kon men moeilijk met de auto komen."


De opening op het Eemplein kon niemand ontgaan.

De ondernemer erkent dat het een spannende tijd is. "De nieuwe locatie ligt toch op 5 minuten lopen van de oude plek. Het spannende met de verhuizing is of de bestaande klanten allemaal meegaan. In Hengelo verhuisden we onze winkel naar de overkant van de straat, dat is toch een heel andere situatie dan hier in Amersfoort." Ze zijn dan ook bewust heel open geweest in de communicatie naar de klanten toe: "Zodra we zekerheid hadden hebben we de klanten geïnformeerd. Het gonsde al snel van de geruchten. Daarom hebben we met flyers en posters alles duidelijk gemaakt." De winkel is op 1 en 2 juni dicht geweest. "Toen hebben we alles van de oude winkel naar het nieuwe pand verhuisd. Het is allemaal snel gegaan, de dag na Koningsdag hebben we namelijk de sleutel gekregen."Meer Ekoplaza's

Ben heeft samen met Wim Nijmeijer meer Ekoplaza's onder zijn hoede. "We hebben ook Ekoplaza's in Deventer, Hengelo en Groningen, aan het Gedempte Zuiderdiep. En met Hans van der Velde hebben we Ekoplaza Zwolle eind 2012 verhuisd. Bibi, de dochter van Wim, is bedrijfsleider in Amersfoort."


De ruime brood- en kaasafdeling.

Er zijn speciale openingsacties, met diverse producten voor een euro. "Deze week is ook de voordeelpas van Ekoplaza gratis te verkrijgen in onze winkel, dit kost normaal 10 euro. Vaste klanten hebben kortingsbonnen gekregen, die ze kunnen verzilveren door deze in te vullen."

Voor meer informatie:

Ben Kooiker
Ekoplaza Amersfoort
Eemplein 18
3812 EA Amersfoort
033 4701961
info@ekoplazaamersfoort.nl
www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.