FAO Directeur Generaal in gesprek met studenten over voedselzekerheid in Afrika

José Graziano da Silva is Directeur Generaal van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties. Hij spreekt tijdens de Food First conferentie op 22 juni in Utrecht over voedselzekerheid in Afrika en gaat daarna in gesprek met studenten.

De nieuwe generatie in Afrika is beter opgeleid dan ooit. De Afrikaanse jeugd staat voor grote uitdagingen en ontwikkelingen. Afrika heeft een snel groeiende populatie en staat voor de uitdagende taak om de voedselproductie daarop aan te passen. Familiebedrijven en kleine boeren zijn in Afrika voor het grootste deel verantwoordelijk voor de voedselproductie. Deze kleinschalige producenten zijn cruciaal voor de economische ontwikkeling en voedselzekerheid in stedelijke en landelijke gebieden. Toegang tot land, financiering, kennis en markten is essentieel voor het verbeteren van de opbrengsten en het inkomen van de Afrikaanse agrariërs. Nederlandse bedrijven, de overheid en NGO's werken reeds jaren samen met Afrikaanse partners om de voedselproductie naar een hoger en beter niveau te krijgen. Vragen die hierbij spelen zijn:
  • Hoe worden Afrikaanse boeren efficiënter: middels kennis, krediet en/of coöperaties?
  • Hoe te investeren in voedselzekerheid in voormalige conflictgebieden en fragiele staten?
  • Hoe creëer je carrièrekansen voor jonge mannen en vrouwen in het boerenbedrijf en op het platteland?
Op 22 juni willen we deze vragen beantwoorden samen met onze Afrikaanse partners, NGO's, bedrijfsleven, universiteiten, hogescholen en overheid. Vervolgens debatteert het publiek met experts over hoe de voedselzekerheid verder kan worden verbeterd in Afrika. Keynote speakers zijn onder anderen José Graziano da Silva, Directeur Generaal van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties, Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma, Berry Marttin, Rabobank, en Ishmael Sunga van de Southern African Confederation of Agricultural Unions. We hopen ook Dr. Akinwumi Adesina, recentelijk benoemd als de nieuwe voorzitter van de Afrika Ontwikkelingsbank (met ingang van 1 september 2015) als spreker te verwelkomen.

Klik hier voor alle informatie over het programma.

Datum: maandag 22 juni 2015, van 09:00 tot 18:30 uur.
Plaats: Rabobank Utrecht, Duisenberg Auditorium, Croeselaan 18, Utrecht
De conferentie wordt georganiseerd door Socires, Rabobank Foundation, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Economische Zaken, Wageningen UR en Cordaid.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven