Het SolarWindow - een zonne-energieopwekkend raam

De markt voor zonne-energie is volop in beweging. Iedere week lees je over nieuwe producten die de warmte van de zon gebruiken om stroom op te wekken. Deze week is het de beurt aan het Amerikaanse bedrijf New Energy Technologies, dat zegt een zonne-energieopwekkend raam in de nabije toekomst op de markt te willen brengen. Volgens de Amerikanen is het raam drie maal efficiënter dan een zonnepaneel. Laten we het hopen, want de hedendaagse zonnepanelen zijn ook tamelijk efficiënt en alles dat bijdraagt aan een beter milieu is meegenomen.Hoe werkt het zonne-energieopwekkend raam?

Het zonne-energieopwekkend raam werkt op basis van een spray. Nu hoor ik u misschien denken; dat is toch niet nieuw. Dat klopt, want Ensol kwam al eerder met dit idee. De spray van New Energy Technologies is echter vele malen beter, althans dit beweren ze zelf. Waar Ensol haar spray baseert op Nanodeeltjes, is het hoofdbestanddeel van de spray van New Energy Technologies metaal. Je hoeft de spray alleen maar op het raam te spuiten en de zon kan worden gebruikt om stroom op te wekken.Toch moeten we niet te hard van stapel lopen, want de tweede versie van het zogenaamde SolarWindow is slechts 30 bij 30 centimeter, waar de eerste versie in september 2014 een grote had van 10 bij 10 centimeter. Volgens New Energy Technologies heeft haar nieuwste versie commerciële potentie, bijvoorbeeld bij kantoorgebouwen. Hoe het zonne-energieopwekkend raam werkt kan worden bekeken op de afbeelding op deze pagina.

De spray van New Energy Technologies onderscheidt zich van de spray van Ensol doordat het ook werkt bij kamertemperatuur en niet alleen bij hoge temperaturen, de spraylaag is tienmaal dunner en de zonnecel is net zo groot als een kwart van een rijstkorrel. Daarnaast is het product van New Energy Technologies milieuvriendelijker, omdat metaal wordt gebruikt in plaats van Nanodeeltjes. Een ander pluspunt is dat het raam schoon en transparant blijft.

Voorlopig zijn zonnepanelen de toekomst

Voordat u en ik het SolarWindow kunnen kopen duurt nog wel even. Voorlopig zijn zonnepanelen de toekomst als het gaat om het opwekken van groene stroom. Mocht u met een hoop vragen zitten over zonnepanelen, dan kunt het beste even gaan naar deze pagina, waar tientallen pagina's met informatie over zonnepanelen staan weergegeven. De informatie is onafhankelijk geschreven en bedoelt om u te informeren over dit mooie product van de toekomst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven