'Retourpremie-plan PvdA geeft goede aanvulling op statiegeldsysteem'

Het plan van Tweede Kamerlid Yasemin Çegerek (PvdA) om een retourpremie in te voeren op gebruikte plastic flesjes en blikjes is een uitstekende aanvulling op het bestaande statiegeldsysteem. Volgens TOMRA, fabrikant van retourautomaten, is het plan zonder meer haalbaar en kan het zorgen voor een nog efficiënter gebruik van de al bestaande retourautomaten in de supermarkten en een nog hogere recyclingopbrengst.

Het plan behelst geen uitbreiding van statiegeld, maar een wezenlijk nieuw in te richten systeem dat een uitkomst biedt voor alle betrokken partijen in de al jaren slepende strijd over statiegeld. Op dit moment lopen er al experimenten met dezelfde strekking bij scholen en sportclubs. Het PvdA-initiatief kan deze experimenten alleen maar kansrijker maken.
 


René Hissink, directeur van TOMRA, licht toe: "Afval bestaat niet. We hebben hier te maken met een enorme stroom aan grondstoffen die grof geld waard is, wanneer materialen goed aan de bron worden gescheiden. Wanneer dit geld wordt gebruikt om een goed ingericht systeem draaiende te houden, is het retourpremie-plan van de Partij van de Arbeid de oplossing waar iedereen naar op zoek is. Geen hoge kosten voor de industrie, een consument die wordt beloond en een schoon milieu voor ons allemaal. Wat wil je nog meer?"

Voor meer informatie: www.tomra.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.