26 en 27 juni in Amsterdam:

Nature & More, IFOAM en FAO organiseren bodemcongres 'Celebrating Soil! Celebrating Life!'

Op 26 en 27 juni komt de internationale top op het gebied van duurzaamheid naar het K.I.T. in Amsterdam om lezingen en masterclasses te geven over het thema bodems: twee winnaars van de Alternatieve Nobelprijs, de grootste private eigenaar van natuurgebieden ter wereld, een Sioux chief, koninklijke gasten en meer dan dertig andere vooraanstaande activisten, schrijvers, ondernemers en spirituele leiders. Staatssecretaris Dijksma opent het congres. Eén doel verbindt hen allen: het redden van landbouwgronden. Initiatiefnemer Nature & More is gastheer bij dit bodemcongres onder de titel: Celebrating Soil! Celebrating Life!

Het Jaar van de Bodem

Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres vindt plaats in het kader van het Internationale Jaar van de Bodem 2015 en de internationale bodemcampagne Save Our Soils. Nature & More startte de SOS-campagne in 2013 om burgers meer bewustzijn bij te brengen over het belang van vruchtbare bodems. Volgens cijfers van de FAO gaan er jaarlijks 10 miljoen hectare landbouwgrond verloren, wat neerkomt op 30 voetbalvelden per minuut. Aangezien meer dan 95% van de wereldvoedselvoorziening van de bodem komt, is dit een ernstige bedreiging voor de nabije toekomst waarin 9 miljard mensen gevoed moeten worden. Dat vraagt om actie.

Inspiratie en actie

Het doel van het congres is om bredere aandacht te generen voor het probleem van bodemverlies en consumenten bewust te maken van hun unieke macht. Een keuze voor duurzame en biologische landbouw betekent een belangrijke bijdrage aan het redden van bodems. In de aanloop naar het congres wordt met hulp van de deelnemers een Soil Declaration & Action Plan opgesteld, dat aan het einde van het congres wordt gepresenteerd. Het congres kent wetenschappelijke georiënteerde sprekers maar zal tegelijk ook een viering van het leven en de vruchtbare aarde zijn.Sprekers en deelnemers

Topondernemers, spirituele leiders en inspirerende sprekers zullen hun passie en visie delen. Sprekers zijn onder andere FAO-kopstuk Maria Helena Semedo, activiste Vandana Shiva, natuurbeschermer Doug Tompkins en Prinses Basma Bint Talal van Jordanië. Zie voor het complete programma: www.celebratingsoil.com. Deelname aan het congres en de masterclasses is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wie in aanmerking wil komen voor een uitnodiging, stuurt een mailtje naar monique.mooij@saveoursoils.com.
 
Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres wordt georganiseerd door Nature & More in samenwerking met FAO en IFOAM Organic International. Nature & More is het trace & tell-merk van Eosta. Eosta werd opgericht in 1990 en viert in 2015 haar 25-jarig bestaan. CEO Volkert Engelsman is tevens initiator van de Save Our Soils-campagne.

Voor meer informatie: www.saveoursoils.com, www.eosta.com, www.natureandmore.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.