Direct contact tussen boeren, producenten en consumenten

Eerste editie 'Ekoplaza on tour bij de boer': 21 juni

Ekoplaza organiseert op zondag 21 juni het eerste 'Ekoplaza on tour bij de boer' event. Ekoplaza is van 10:00 tot 18:00 uur te gast op Hoeve Biesland in Delfgauw. Jan en Mieke hebben, samen met Tim van Bregtt een innovatieve biologisch-dynamische melkveehouderij en zijn één van de melkleveranciers van Zuiver Zuivel. Zij vertellen bezoekers graag over hoe zij werken en ze mogen hen deze dag het hemd van het lijf vragen. Zo kan men er met eigen ogen zien dat een koe er maar liefst 30 m2 ruimte heeft in een gloednieuwe koeientuin. Het dierenwelzijn op deze boerderij ligt daarmee op het hoogst haalbare niveau. Als aanvulling op de biologisch-dynamische bedrijfsvoering is ook de mineralen kringloop hier geheel gesloten. Al met al de moeite waard om eens een kijkje te nemen.


Hoeve Biesland grijpt 'Ekoplaza on tour bij de boer' aan om de nieuwe koeientuin te laten zien aan het brede publiek.

Naast de interessante rondleiding zal er op dit gratis event voor iedereen genoeg te beleven en te leren zijn. Zo zijn er leerzame lezingen, veel vermaak voor kinderen, kan men helemaal los tijdens Boot Camp of heerlijk ontspannen deelnemen aan een yogales in het weiland.Men kan zich ook bewegen in de belevingswereld van Dr. Hauschka cosmetica. En vooral de innerlijke mens zal niks te kort komen. Er is een aantal foodtrucks om het boerenleven te ervaren met een biologisch hapje en drankje. Ook zullen tientallen Ekoplaza-leveranciers aanwezig zijn om van hun producten te laten proeven en met passie te vertellen over de herkomst en het ambacht. En uiteraard wordt er gezorgd voor live muziek.De zon kan niet besteld worden, maar mocht er onverhoopt toch een drupje vallen is er genoeg te doen in de overdekte stallen.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl en www.hoevebiesland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.