Agrifirm betaalt recordprijs voor bio-spelt: €941,50 per ton

Agrifirm Plant betaalt leveranciers in de biologische graanpool 941,50 euro per ton voor EKO & Demeter spelt. De basisprijs van EKO baktarwe bedraagt 327,20 euro per ton. Vergeleken met gangbare granen, bleef de prijsdaling voor biologische granen beperkt.

De prijs van 941,50 euro per ton spelt (ongepeld) overtreft de recordprijs van vorig jaar opnieuw. Dit ondanks een groter areaal aan biologische spelt. Door toeslagen op de kwaliteit (tot 25 euro per ton) heeft de beste biologische baktarwe dit jaar 352,20 euro per ton opgeleverd. Hoewel de eiwitgehaltes wat lager waren, kon een groot gedeelte toch worden afgezet als baktarwe. De kwaliteit van haver was goed en alle haver is in het humane circuit terechtgekomen.

Ledenvoordeel

Naast de bovengenoemde prijzen ontvangen leden van Agrifirm Plant een Ledenvoordeel van 1,50 euro per ton voor alle geleverde biologische granen.

Ontwikkelingen biologische markt

De afzetmogelijkheden voor biologische granen nemen de laatste jaren aanzienlijk toe. In de tweede helft van het seizoen steeg de prijs zelfs licht. De vraag naar biologisch graan groeit en afnemers hebben een voorkeur voor Nederlands product met goede kwaliteit. Marijn van Dongen, accountmanager biologische akkerbouw, geeft aan: "Agrifirm Plant ziet toenemende mogelijkheden voor groei van de biologische markt. Dit zien we bij granen, maar ook zeker voor andere gewassen. Als organisatie ondersteunen wij biologische telers bij teelt en vermarkting."

Biologische graanpool

De biologische graanpool van Agrifirm Plant vermarkt circa 75% van de totale biologische graanproductie in Nederland. Het grootste deel van het gecollecteerde volume bestaat uit biologische baktarwe. De pool combineert volume met een goede borging van de producten en een hoge constante productkwaliteit.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.