Fans mogen soep maken met Kleinstesoepfabriek

Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek wil fans uitnodigen om samen met hem soep te komen koken. De eerste mogelijkheid is op donderdag 4 juni vanaf 15:30 uur:

Op drie avonden in juni organiseert dorpshuis het Trefpunt in Thesinge zogeheten 'Omslagavonden' (oftewel: 'soepsessies'). Een avond die begint met gezamenlijk soep maken en eten, met daarna een inhoudelijk programma, dat één of meer aspecten van de culturele onderneming belicht. Telkens worden andere mensen gevraagd om iets te vertellen over hetgeen zij doen en op welke manier belangstellenden hier aan mee kunnen doen.

De data zijn (onder voorbehoud):

Donderdag 4 juni (locatie: Het Trefpunt)
16:30 uur - Soep maken met Michel Jansen van De Kleinste Soepfabriek
18:00 uur - Gezamenlijk soep eten
(ook als je geen soep gemaakt hebt, mag je natuurlijk mee-eten!)
19:30 uur - Michiel Johannes Jansen, artistiek leider van Poplart Theatre vertelt iets over de plannen: wat gaan we precies doen? Michiel Johannes Jansen maakte onder andere de voorstelling 'Blaarkoppen' (met levende koeien) en 'Geluk' in Zuidwending. Hij was jarenlang lid van theatercollectief Het Barre Land.
Het Groninger Landschap vertelt iets over de plek waar de voorstelling plaatsvindt en de bijdrage van het Groninger Landschap aan het geheel. Wat zijn de plannen met de locatie en kunnen de inwoners van Thesinge hier nog iets aan bijdragen?
Haiko Meijer van Onix architecten, die de houten kubus ontworpen heeft, vertelt iets over zijn ideeën. Hoe is hij op het idee gekomen om de kubus te maken en wat zijn verder projecten waar hij mee bezig is?


Michel Jansen van de Kleinstesoepfabriek.

Donderdag 18 juni (locatie: Het Trefpunt)
16:30 uur - Soep maken met Michel Jansen van De Kleinste Soepfabriek
18:00 uur - Gezamenlijk soep eten
19:30 uur - Harry Cock, landelijk bekend fotograaf voor onder andere Volkskrant. Fotografeert ook voor Noorderbreedte. Hij vertelt iets over het fotografieproject dat ze willen opzetten in het kader van 'De Omslag'.
Sanneke van Hassel, schrijver en dramaturg, vertelt iets over haar manier van werken en hoe zij een project wil gaan opzetten in Thesinge.

Donderdag 2 juli (locatie: Het Trefpunt)
16:30 uur - Soep maken met Michel Jansen van De Kleinste Soepfabriek
18:00 uur - Gezamenlijk soep eten
19:30 uur - Hanneke Brier en Hans Horn van het Grafisch Centrum in Groningen vertellen iets over het werk dat zij maken, hun banden met Werkman en de workshops die zij in augustus in Thesinge gaan geven.
Rita Berghuis, professioneel quiltster, komt iets vertellen over haar ideeën voor de achtergronddoeken voor de voorstelling 'De Omslag' en hoe zij hier de basisschooljeugd bij wil betrekken. Ook vertelt ze iets over de quiltworkshops die zij in augustus gaat geven in Thesinge.

Voor meer informatie: info@kleinstesoepfabriek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.