Thuisbezorgservice beebox ontvangt EKO-keurmerk voor winkels

Beebox is zaterdag 30 mei gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een (web)winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren.

Beebox

Beebox is een aan huis boodschappenservice, gespecialiseerd in maaltijdboxen. De box zit vol biologische producten, met bijpassende en makkelijke recepten. "Wij willen natuur, bodem en jou gezond houden en daarom kiezen wij voor biologische producten in onze beebox. Het EKO-keurmerk Winkels is een bevestiging dat onze klanten zorgeloos kunnen genieten van onze maaltijdboxen", zegt Walter Halberstadt, die samen met Jack Stroeken de directie van beebox vormt. "In de beebox vind je daarom alleen seizoensgebonden, Nederlandse producten", vertelt Jack.Het EKO-certificaat is uitgereikt aan beebox tijdens het jaarlijks door hen georganiseerde 'Het Beter Eten Beter Leven Event' bij boerderij de Boer-Inn in Kamerik.

EKO-keurmerk Winkels

Biologische speciaalzaken en webshops die het EKO-keurmerk Winkels willen dragen, moeten voor minimaal 90% aan biologische producten inkopen. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) moet het aanbod zelfs 100% biologisch zijn.

EKO-gecertificeerde winkels zijn te herkennen aan een sticker met het blauwe logo met de boodschappentas met EKO-keurmerk op de winkelruit. Webwinkels gebruiken het logo op hun website.

De winkel moet een duurzaamheidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw: ecologie, gezondheid, eerlijk en zorg.

Voor meer informatie: www.beebox.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.