Remeker Landcoöperatie: investeer in landbouwgrond De Groote Voort

De Groote Voort in Lunteren heeft een nieuwe landcoöperatie opgericht: De Remeker Landcoöperatie. De bekroonde Remeker kaas wordt gemaakt op boerderij De Groote Voort in Lunteren. De melk van de Jersey koeien vormt de grondstof voor deze kaas. Om de melk zo goed en zo zuiver mogelijk te krijgen wordt nauw samengewerkt met de natuur, de koeien en de klanten die de bedrijfsvoering van De Groote Voort waarderen. De bodem en het beheer daarvan staan aan de basis van het bedrijf. De bodem brengt het gras, de klaver en kruiden voort en die bepalen immers voor een groot deel de smaak van de kaas.

Iedereen heeft de mogelijkheid deel te nemen aan de 'basis' van Remeker: De Remeker Landcoöperatie.Men kan deelnemen door certificaathouder te worden van een of meerdere certificaten, uitgegeven door de Remeker Landcoöperatie. De certificaathouder is meteen lid van de Remeker Landcoöperatie. Met de ingelegde middelen koopt de coöperatie grond rondom de boerderij De Groote Voort. De coöperatie verpacht die grond aan De Groote Voort.

Een certificaat heeft een waarde van 25.000 euro en staat ongeveer gelijk staat aan één derde van een hectare. Het rendement op certificaten bestaat uit de pacht die wordt opgebracht door De Groote Voort. Dit is 1,5%, vastgelegd door de ledenvergadering van de Remeker Landcoöperatie.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.