De Nieuwe Bodem-conferentie: 20 juni in Swalmen

Stichting Voedselbosbrigade Limburg organiseert in samenwerking met Stichting CULON en CAH-studenten zaterdag 20 juni 'De Nieuwe Bodem' conferentie in De Robijn Swalmen.

Sprekers als Anton Nigten (mineralen en bemesting), Birgit Spoorenberg (nutri├źnten in bodem en voeding) en Marijke Stokking (wild superfoods) komen aan het woord. Stefan Muijtens deelt zijn ervaringen met wet- en regelgeving en Marc Siepman vertelt over humus en het bodemvoedselweb.De film Bodemboeren wordt vertoont met aansluitend een discussie over agrarisch bodembeheer. Bodemboeren is nog niet in Limburg vertoont en volgt vijf boeren die op een ongebruikelijke manier met de bodem omgaan.

's Middags gaan er speurtochten en begeleide wandelingen door Nederlands oudste voedselbos: Sualmana. Hier bekijkt men de bodemkwaliteit ontwikkeling van voormalige stuifzandgrond inclusief grondmonster-analyse (B-ware Radboud Universiteit Nijmegen).

De Nieuwe Bodem vindt plaats op 20 juni 2015 tussen 10:00 en 17:00 uur in Gemeenschapshuis de Robijn Swalmen, tevens het beginpunt voor de tochten naar Voedselbos Sualmana. Om 17:00 uur wordt afgesloten met een borrel.

Voor meer informatie: www.denieuwebodem.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.