Keerzijde van explosieve groei:

Kleine bio-telers in Montana verliezen concurrentieslag

De Amerikaanse staat Montana telt 215 biologische producenten. Volgens cijfers van de Organic Trade Association is de afzet in de Verenigde Staten in de afgelopen vijf jaar met 82 procent gestegen. De groei trekt grote productiebedrijven aan, waardoor de prijzen voor bio-producten dalen. Keerzijde is dat kleine bedrijven moeilijker kunnen concurreren met de grote spelers.


Bron: www.mtpr.org

Dankzij goede transportverbindingen kunnen grote bedrijven de producten over langere afstanden transporteren. Noodzakelijk om producten jaarrond te kunnen leveren, maar tijdens het seizoen kunnen kleine lokale telers de concurrentie niet aan.

Op 26 hectare teelt Ted Seaman groenten in Montana. Hij is één van de kleine telers die de hete adem van de grote spelers in zijn nek voelt. "Het is ook moeilijker een goede auto te bouwen dan een goedkope rammelbak. En als je kijkt wat wij investeren... er is een reden waarom onze producten duurder zijn."

Lees hier het volledige artikel over de keerzijde van een 'bio-boom'.

Bron: www.mtpr.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.