Duits onderzoek toont transport pesticiden over lange afstanden aan

Op 1 en 2 juni onderhandelt de Landbouwraad van de EU verder over de herziening van de regelgeving voor biologische landbouw in Europa. Tijdens de bijeenkomst in de Letse hoofdstad Riga wordt onder andere een voorstel besproken om de betaling voor gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op de schop te nemen.

De Duitse bio-sector maakt zich zorgen over dit voorstel en vreest dat de biologische landbouw moet betalen voor op drift geraakte pesticiden die door conventionele telers gebruikt worden. Een nieuw Duits onderzoek toont aan dat pesticiden ook over langere afstanden kunnen reizen. Zo kunnen onkruidverdelgers pendimethalin en prosulfocarb kilometers van de plaats waar gespoten is terug te vinden zijn. De chemische stoffen 'reizen' via luchtstromen.

Volgens de Duitse bio-sector is het onverantwoord om bio-boeren aansprakelijk te stellen voor het pesticidegebruik van conventionele boeren.

Klik hier om het onderzoek naar 'reizende' pesiticiden te lezen (Duits).Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.