Tel de Zon: een gratis check van de prestatie van zonnepanelen

Ook dit jaar kan men meedoen aan Tel de Zon. Met deze actie wordt eigenaren van zonnestroominstallaties gevraagd om één week bij te houden wat de opbrengst van hun systeem is. Met de gegevens helpt 'Tel de Zon' eigenaren van zonnestroominstallaties te controleren of het systeem optimaal werkt. Vorig jaar was de actie een groot succes. Mensen vonden het leuk om mee te doen. De resultaten werden geanalyseerd door de Universiteit van Utrecht en teruggekoppeld aan de deelnemers. De conclusie was positief; over het algemeen waren de prestaties van de systemen goed te noemen. Waar nodig konden deelnemers aan de hand van de terugkoppeling actie ondernemen om de opbrengst van hun systeem te verbeteren.

Hoe goed presteren uw zonnepanelen?

Deelnemers dienen door te geven hoeveel stroom de zonnestroominstallatie opwekt in de week van 1-7 juni (tijdens de Solar Days). Voor deelname vraagt de organisatie om de gegevens van de installatie: hoeveel panelen, oriëntatie en waar de installatie in Nederland staat. Dit kan men invullen via een formulier op de website. Aan het eind van de week van 1-7 juni geeft de deelnemer aan 'Tel de Zon' door hoeveel zonnestroom het systeem die week heeft opgewekt. Op www.solardays.nl is te zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor Tel de Zon.

Na deze week ontvangt de deelnemer per email een oordeel over de prestaties van het systeem. Hiermee krijgt men een indicatie van de opbrengst en de prestatie van het systeem en inzicht in hoe het systeem presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland.

Aanmelden kan op www.teldezon.nl.

Tel de Zon wordt georganiseerd door de stichting Monitoring Zonnestroom in samenwerking met Universiteit Utrecht en Holland Solar, met ondersteuning van stichting Solar Days, WISE en Ode Decentraal. Tel de Zon won onlangs de P-NUTS award in de categorie 'mooiste onderzoeksproject'. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.